Karl Reitmeier je známý v našem regionu jako účastník mnoha akcí, zejména pak turistických, neboť je členem KČT Domažlice. Pro jeho aktivity spojené s největší horou Českého lesa, již zmapoval v publikaci Čerchov je vždy cílem, je mu přezdíváno ´pan Čerchov´. K vidění je prakticky v celém domažlickém regionu s jemu nezbytným fotoaparátem.

A ten ho provází už řadu let, jeho pomocí mapuje události od otevření hranic až do dnešních dní. A právě na výstavě, která bude ve čtvrtek 13. listopadu večer otevřena vernisáží v Landestormuseum na Schlossplatz ve Furthu im Wald, představí veřejnosti prostřednictvím svých fotografií vzácné okamžiky, jež před čtvrtstoletím přepsaly dějiny, a jak významnou roli v navázání přeshraničních vztahů hrálo město Furth im Wald a jeho tehdejší představitelé. Vernisáž výstavy se uskuteční v 19 hodin a vystoupí na ní vokální skupina Singtet z Horšovského Týna.

Výstava Furth im Wald – průkopník přeshraniční spolupráce potrvá do začátku července příštího roku. Od 14. 11. bude přístupná ve středu a čtvrtek a dále i o víkendu od 14 do 17 hodin, po skončení zimy od úterý do neděle vždy od 10.15 do 16.45 hodin.