Bohužel neřeší se jen věci příjemné.
Nejpalčivějším problémem je v posledních letech neúměrná a stále vzrůstající kamionová doprava.

Starosta Všerub Václav Bernard proto pozval nejen kolegy z eschlkamské radnice, starostu Josefa Kammermeiera, místostarostu Josefa Pongratze a druhého místostarostu Eduarda Stoibera s manželkami, ale i Dr. Hanse Aschenbrennera, Haymo Richtera s manželkou a faráře Engelberta Riese.

Do prapořišťské restaurace Pod lípou dorazila také starostka z Loučimi Jana Dirriglová a také vedoucí turistického a informačního centra z Eschlkamu Josef Altmann s manželkou.

„Do nového roku bych si za nás všechny dovolil vyslovit jedno naše velké společné přání, a to, aby konečně došlo k omezení těžké nákladní dopravy," zaznělo hned v úvodním slovu na přivítanou z úst starosty Všerub Václava Bernarda.

„Vše ostatní funguje na výbornou. Mám tím na mysli spolupráci partnerských obcí Všerub a Eschlkamu. Přeji si, aby se naše spolupráce i nadále vzájemně vyvíjela v přátelském duchu, jako tomu bylo doposud," doplnil starosta Všerub.

Starosta Eschlkamu Josef Kammermeier neopomenul také vyzdvihnout dlouholetou spolupráci partnerských obcí a povýšil ji na jedničku s hvězdičkou.

I když mělo jít o přátelské neformální setkání, hlavním tématem se opět staly kamiony. Hovořilo se o plánovaných akcích letošního roku a domlouvala se i další společná setkání. To nejbližší proběhne již zanedlouho ve Všerubech a téma se bude samozřejmě týkat kamionů. ⋌