VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hospůdkou roku je trhanovská restaurace

Trhanov - „Když člověk dělá svou práci poctivě, lidé to uznají,“ říká oceněný majitel Bořivoj Novotný

2.6.2009
SDÍLEJ:

HOSPŮDKA ROKU. Pro čtenáře Deníku, kteří přidělili hlas restauraci U Sv. Jána v Trhanově a byli vylosováni, uspořádal majitel bohaté pohoštěníFoto: Deník/ Jan Dekány

Hospůdkou roku se stala restaurace U Sv. Jána v Trhanově.

V soutěži, která trvala tři měsíce, vybrali čtenáři deníků mezi osmapadesáti vytipovanými hospůdkami z Plzeňského a Karlovarského kraje právě tuto ryze chodskou restauraci.

„Chodím sem často. Je tu příjemné prostředí, dobré pivo. Jako hasiči zde společně s restaurací pořádáme různé akce. Podle mého si tento podnik ocenění zaslouží, proto jsem mu dal svůj hlas,“ uvedl jeden z vylosovaných výherců, Tomáš Záhoř z Klenčí.

„Bydlím tady a dal jsem Bořkovi hlas, ačkoliv byl podnik mého syna do soutěže také zapojen. Kdykoliv máme návštěvu, jdeme sem na večeři. Hospoda si zaslouží ocenění, vždyť se tady odsud nechtělo ani prezidentovi,“ řekl další z výherců Zdeněk Valeček z Chodova.

Majitel této vyhlášené restaurace Bořivoj Novotný získal certifikát Nejlepší hospůdka roku, který mu osobně předal šéfredaktor Domažlického deníku Václav Tauer.

Pět vylosovaných čtenářů převzalo od organizátorů soutěže dárkové balení piva a časopisy z produkce vydavatelství Vltava Labe Press.

Na všechny ještě čekalo slavnostní pohoštění, které bylo dárkem majitele podniku.

„Je to pro nás velké vyznamenání a odměna za práci, kterou jsme po léta věnovali této restauraci. Naším cílem bylo vybudovat místo, kde by se lidé rádi setkávali, ať už jen při pivu nebo při slavnostní tabuli, a to se nám, myslím, povedlo. Každý host, který k nám přijde, musí mít pocit, že je zde jediný, i když je kolem něho plno,“ uvedl Bořivoj Novotný a dodal, že podnik stojí hlavně na zaměstnancích, kteří jsou profesionály ve svém oboru.

Každý z jedenácti zaměstnanců převzal od svého šéfa poděkování za dobrou práci, které bylo zasklené a v rámečku.

„Poděkování nás velice potěšilo. V této formě jsme ho nečekali, bylo to pro nás velké překvapení a velice si toho vážíme. Šéf je velice uznalý člověk,“ řekl Jiří Ment, který zde pracuje jako číšník už pět let.

Restauraci, která je dnes na evropské úrovni, koupil Bořivoj Novotný se svou manželkou Marií v roce 1994 jako sklad.

O dva roky později, částečně v rámci Akce Z, vybudovali přední část, která dodnes slouží jako pivnice, kde můžete ochutnat pět druhů piv.

Zajímavostí je, že třeba na Velikonoce si můžete objednat i zelené dvanáctistupňové pivo Starobrno.

„V roce 2005 jsme restauraci převzali do své správy a přestavěli ji do dnešní podoby,“ vzpomíná Novotný.

Pivnice zůstala, byla přistavěna chodská restaurace s kouzelným výhledem na rybník a venkovní vytápěná terasa s celoročním provozem.

Restaurace U Sv. Jána je i jakýmsi shromaždištěm zajímavých lidí a známých osobností, z nichž někteří potvrdili svoji návštěvu a spokojenost poděkováním a podpisem na barovém pultu.

Svoji spokojenost zde vyjádřila například herečka Uršula Kluková či olympijská vítězka Kateřina Emons s manželem.

Zdejší kuchyni ochutnal i Václav Havel, Dominik Hašek a fotbalovým fanouškům známý Karol Dobiáš.

„V loni v lednu nás poctil svou návštěvou prezident republiky Václav Klaus. Velice nás potěšilo, že svoji návštěvu u nás prodloužil o dvě hodiny déle, než měl v plánu. K obědu jsme pro něj připravili bacán s houbovou omáčkou,“ potvrdila Marie Novotná.

Restauraci s českou kuchyní vyhledávají i hosté ze zahraničí, kteří si zde nechávají připravit svatební hostiny.

„Vaříme na přání našich hostů. Připravili jsme zde anglickou svatební hostinu a hostili jsme svatebčany z Curychu. Letos budeme organizovat svatbu z Kanady,“ pokračuje Novotný.

Na své si zde však přijdou i čtyřnozí miláčci.

Pro pejsky zde mají speciálně připravený jídelníček.


„Náš první psí zákazník byl shodou okolností chodský pes Rico, který k nám se svými majiteli zavítal až z Ledenice u Českých Budějovic. Na přáni páníčka máme pro pejsky k dispozici i bryndáčky,“ usmívá se Novotná.

Na vavřínech majitelé určitě neusnou.

Už nyní staví penzion, aby se jejich hosté nejen dobře najedli, ale měli i kde přespat, a do budoucna chtějí restauraci ještě rozšířit a ze sklepa vybudovat další salonek, kde bude obrovské akvárium, aby děti viděly, jaké ryby žijí v českých rybnících.

Autor: Helena Bauerová

2.6.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Někteří prodejci na slavnostech obcházeli EET

Ilustrační foto

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

Poběžovičtí slavili pouť ve velkém stylu

Poběžovice – Město Poběžovice má za sebou třídenní pouťový festival.

Zloděj bez kalhot se chtěl do auta vloupat víkem od kanálu

Babylon – K bizarnímu pokusu o vloupání do vozidla došlo v Babylonu ve čtvrtek před čtvrtou hodinou ranní.

Domažlickem projelo více než 140 veteránů

Domažlice – Domažlické náměstí zaplnilo v sobotu dopoledne více než 140 automobilů a motocyklů vyrobených v letech 1910 až 1955. Patřily účastníkům 43. ročníku Jízdy spolehlivosti historických vozidel, kterou uspořádal Veteran car club Domažlice.

Vidičtí myslivci vypustili do volné přírody 40 mladých zajíců

Vidice – Myslivecký spolek Lichoň Vidice se rozhodl posílit zaječí populaci ve své honitbě.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení