VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hasiči si stoupli za plotnu a soutěžili

Bělá nad Radbuzou - Velmi populární televizní pořad inspiroval bělské hasiče k uspořádání kulinářské soutěže, která ukázala jejich kuchařské nadání a schopnosti.

30.11.2011
SDÍLEJ:

Soutěžící družstva bělských hasičů při jejich verzi pořadu Prostřeno.Foto: Marcela Bartoníčková


„Do soutěže se přihlásily čtyři dvojice mladých mužů, které měly za úkol připravit večeři pro své soupeře a jednoho pozvaného hosta,” popsal za pořádající sbor dobrovolných hasičů Michal Lukášek.

„Všichni měli za úkol sestavit menu, které se bude skládat z předkrmu, hlavního jídla a dezertu, nakoupit si potřebné suroviny, pokrmy uvařit a naservírovat,” shrnul zadání Lukášek.
Po čtyři sobotní odpoledne od 29. října do 19. listopadu dvojice ve vylosovaném pořadí v klubovně hasičské zbrojnice a přilehlé kuchyňce vařily a připravovaly slavnostní tabuli.

Po večeři ostatní účastníci soutěže hodnotili kolegy - kuchaře tajným přidělováním bodů. Jedním z pozvaných hostů byl bělský starosta Libor Picka.
A jak to nakonec dopadlo? To se soutěžící a pozvaní hosté dověděli v sobotu 26. listopadu.

Menu šunková rolka, svíčková s kynutým knedlíkem, a čokoládové bonbony se šlehačkou dvojice Michal Lukášek a Lukáš Maraczi obsadila čtvrtou příčku.

Bronz vybojovali Miroslav Holínka a Miroslav Janda, kteří servírovali zapečené rohlíky, azu a piškotový dort. Jiří a Roman Plašilové se rozhodli hostům připravit šunkovou rolku, smažený řízek s hranolky a grilovaný banán. Příprava těchto pokrmů jim vynesla stříbro.

Vítězi soutěže se stali rozdílem jediného bodu Lukáš Beneš a Lukáš Janda. Připravili bohatou hostinu. „Výhra nás překvapila a samozřejmě potěšila. Největší radost jsem měl ale z toho, že všem chutnalo a úplně všechno se snědlo,“ usmíval se Lukáš Janda.

„Je skvělé, že se hasiči dokážou scházet nejen při služebních aktivitách, ale i ve svém volnu a organizují program, kterým baví sebe i druhé,” konstatovala při slavnostním vyhlašování výsledků místostarostka Kamila Císlerová.

„Ocenění si zaslouží všichni stateční, kteří se do soutěže přihlásili – vždyť někteří vařili úplně poprvé,” dodává na závěr Lukášek.

Vítězné menu:

Předkrm: jídlo chudých Egypťanů (pizza – 1. se šunkovým salámem, kukuřicí a sýrem, 2. s anglickou slaninou, žampiony a sýrem)
Hlavní jídlo: smažený sýr se šunkou v trojobalu, plněné brambory (brambory vcelku polouvařené rozkrojíme, vydlabeme, vymastíme máslem, osolíme, naplníme směsí uzeného masa a tvrdého sýra, zapečeme; hotový brambor ozdobíme „plachtou“ – plátkem sýra napíchnutým na špejli)
Dezert: lívance (z acidofilního mléka zdobené šlehačkou, kakaem a strouhanou čokoládou)

Autor: Josef Babor

30.11.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pouť v Poběžovicích.

Poběžovickou pouť ozdobí muzika, historický program i půlmaratón

Z víkendového programu na zámku Depold v Kanicích.

Kanický zámek chystá ochutnávky i prohlídky

Kolovečtí připravili třídenní pouťové slavnosti

Koloveč – Oslava 820 let založení městyse Koloveč na Domažlicku se koná od pátku do neděle 18. – 20. srpna.

Zloděj ukradl z pozemku u domu motorku, klíče i technický průkaz

Horšovský Týn – V úterý dosud neznámý pachatel ukradl z pozemku u domu v Horšovském Týně zaparkovaný motocykl MS Piaggio včetně klíče k motocyklu a malého technického průkazu.

Muž zemřel i přes pomoc kolegů

Meclov – Dramatické chvíle prožívali ve středu dopoledne lidé v jedné meclovské firmě.

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Klatovsko – Cítila se jako kus hadru. Přála si, aby se druhý den ráno už neprobudila a vážně přemýšlela o sebevraždě skokem pod vlak. Až do takového stavu dohnal svoji o 18 let mladší partnerku 63letý invalidní důchodce z Klatovska.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení