Poutníci z různých koutů Domažlicka a Klatovska se zde sešli v hojném počtu toto chladnější nedělní dopoledne, aby tak slavili pouť a zúčastnili se slavnostní bohoslužby.

Každým rokem zavítá na toto poutní místo sloužit bohoslužbu jiný celebrant. Pro letošek se jím stal emeritní plzeňský biskup František Radkovský. Toho v úvodu mše svaté přivítal kdyňský farář Miroslav Kratochvíl a pozdravil všechny přítomné poutníky. Mši svatou sloužil pan biskup spolu s pěti ministranty venku u kamenného oltáře. Bohoslužby se zúčastnili také němečtí poutníci z obce Schwarzach, kterých přijel plný autobus. Schwarzach je už dlouhá léta partnerskou obcí Pocinovic. Druhé čtení tak zaznělo v německém jazyce a také kázání přednesl pan biskup dvojjazyčně. Zpěv poutníků doprovázela dechová hudba.

Dobrá Voda je vyhledávané poutní místo, kterému vévodí kaple zasvěcená Panně Marii Bolestné. V její blízkosti stojí menší kaple se stálým pramínkem vody, o němž se tvrdí, že má zázračné účinky. Toto místo je po celý rok hojně navštěvované poutníky a turisty a také vyhledávaným místem pro uzavírání sňatků.

Na cestě k Pocinovicím stálo několik stánků s občerstvením, sladkostmi a dárkovými předměty.
Spolu s Dobrou Vodou slaví pouť i obec Libkov a Pocinovice ji mají jako svoji druhou pouť.

Bohoslužbu zakončil pan biskup závěrečným požehnáním a pozváním na další pouť, která se zde bude konat opět za rok.

Martina Matějková