Vše začalo mší v kapli sv. Václava, poté starosta obce František Jílek přivítal hosty. Následně Milan Zajíc přednesl krátké ohlédnutí do historie obce. Po položení věnců k pomníku padlých první světové války se hasičský průvod vedený veliteli Václavem Kafkou a Tomášem Raiserem odebral k hasičské zbrojnici, kde se ujal slova starosta sboru Josef Stuber, který pozdravil všechny přítomné a krátce pohovořil o práci sboru založeného v roce 1899. Poté měl projev velitel Kafka. Ten hovořil především o technice hasičského sboru. O zábavu se starala muzika Josefa Wagnera.

Následovala chvíle, na kterou se nejvíce těšili právě chodskolhotští dobrovolní hasiči – slavnostní převzetí nového hasičského automobilu. Novému vozu nejprve požehnal farář Miroslav Kratochvíl a pak si auto prohlédli přítomní diváci. Po žehnání předal klíče veliteli hasičů Kafkovi starosta obce František Jílek.

Pekelný ostrov v Holýšově - sobota
Pekelný ostrov v Holýšově: Dvoudenní rocková infuze

Nový dopravní vůz Iveco DA L1Z vyšel na 1,8 milionů korun. Kromě samotné obce přispěli i stát a Evropská unie 400 tisíci korunami, Plzeňský kraj pak věnoval 260 tisíc korun. Ze sponzorů je třeba zmínit i místního farmáře Jindřicha Vostárka, který na nové auto přispěl částkou 100 tisíc korun.

„Věnoval je i proto, aby malé děti mohly na hasičské soutěže jezdit v bezpečném autě,“ poznamenal starosta Jílek. Auto je v majetku obce a dle slov velitele hasičů by mělo sloužit všem občanům Chodské Lhoty.