Finanční úřad v Horšovském Týně se přestěhuje do budovy radnice na náměstí.

„Naposledy na staré adrese (Domažlická 55) budou pracovníci Finanční správy úřadovat ve středu 10. února. V pondělí 15. zahájí územní pracoviště v Horšovském Týně činnost v nových prostorech – v budově Městského úřadu v Horšovském Týně na náměstí Republiky č. 52," uvedla Michaela Hošťálková, tisková mluvčí Finančního úřadu pro Plzeňský kraj.

Ještě před několika měsíci hrozilo Finančnímu úřadu v Horšovském Týně zrušení. Daňoví poplatníci využívající tamní pobočku by tak museli dojíždět na finanční úřad do Domažlic.

Poplatníci si stále častěji vyřizují záležitosti elektronicky a finanční správa se proto chystala zrušit 23 územních pracovišť, aby ušetřila přibližně 100 milionů korun. Důvodem byla neefektivnost poboček, které mají méně než 11 zaměstnanců. V Plzeňském kraji šlo kromě Horšovského Týna se sedmi zaměstnanci také o pobočky v Horažďovicích a Nepomuku.

Obcím se to však nelíbilo a v září se nakonec starostové v čele s předsedou Svazu měst a obcí Františkem Luklem dohodli s Ministrem financí Andrejem Babišem na kompromisu s tím, že se provoz omezí a počet zaměstnanců bude zredukován.

V Horšovském Týně budou působit dva úředníci. Občané budou v úředních hodinách v pondělí a ve středu obslouženi tak, jak byli zvyklí, a podatelna bude veřejnosti sloužit každý den.

Obyvatelka města Jana Čejpová přestěhování vítá.

„Na finanční úřad moc nechodím, ale když ano, tak to mám zhruba stejně daleko k současné budově jako na radnici, takže to vyjde na stejno. Ale dává samozřejmě větší smysl, když jsou takové úřady pod jednou střechou a člověk může vyřídit všechno při jedné návštěvě, takže jsem ráda. Důležité je, že ho nezruší úplně," okomentovala chystanou změnu.