„Festival se opravdu vydařil, přišlo i více návštěvníků než jindy,“ pochvalovala si organizátorka Miroslava Šusová z Českého svazu ochránců památek, který zámek vlastní a pracuje na jeho obnově.

„Kapely byly převážně z Plzně, vrcholem programu byl Míša Leicht a večerní country bál. Nedělní odpoledne patřilo jako již tradičně mladým divadelníkům ze Staňkova, které také přišla podpořit řada návštěvníků. jako obvykle to bylo skvělé představení,“ popsala Šusová.

V zámecké sýpce probíhala výstava fotografií Daniela Stacha, lidé si mohli zakoupit řemeslné výrobky. Festival byl navíc doplněn prohlídkami zámku, aby lidé viděli, nač svou přítomností přispěli – veškerý výtěžek z festivalu je totiž jako vždy použit na záchranu zámku.

Hasiči s novou stříkačkou.
Hlohovští oslavili výročí 660 let obce

„Vybralo se téměř 20 tisíc korun, což je úžasné. Protože jsme jako každý rok žádali Ministerstvo kultury ČR o dotaci na statiku zámku a dostali jsme jí, bude částka vybraná na festivalu použita jako spoluúčast k této dotaci,“ vysvětlila Šusová a doplnila, že celý festival finančně podpořil Plzeňský kraj a MAS Radbuza.

Návštěvníci také mohli poprvé projít novými vraty, která průčelí zámku dostalo letos v létě i za peníze z veřejné sbírky na webu hithit.cz.

Již tuto neděli ve 15 hodin se navíc v kostele sv. Mikuláše koná koncert vokálního souboru Tutti Voci, výtěžek půjde opět na záchranu zámku.