„Zařízení je schopno detekovat tep srdce, vyhodnotit ho a stanovit výboj, který srdeční tep uvede do původního rytmu," popsal Radovan Plšek, zástupce velitele Městské policie Domažlice.

Strážníci prošli školení na obsluhu přístroje. Ten se stal součástí výbavy služebního auta. Pan Macháček věnoval i finanční prostředky na zakoupení minilékárniček, které nosí strážníci na opasku.

Se zástupci městské policie se poprvé potkal v květnu na akci Bezpečný senior, kde vystupovaly děti z klenečského zařízení Robinson, které také dlouhodobě podporuje.

„Když se v podnikání daří, proč nenasměřovat peníze tam, kde pomohou? Rozhodl jsem se podporovat aktivity pro děti a seniory," popsal svoji filozofii donátorství Jiří Macháček. Domažlické nemocnici před časem poskytl peníze na nákup přístroje, který dokáže určit polohu plodu v děloze matky.

„Nebývá obvyklé, že by městská policie získávala tak hodnotné sponzorské dary, o to víc si ho vážíme," konstatoval domažlický místostarosta a zároveň ředitel Městské policie Zdeněk Novák.