Šestatřicet školáků strávilo ve škole vyjma nocí celý týden. Ačkoliv se osm hodin denně formou hry učili, byli nadšení.

„Přestože to byl první ročník kurzu, musím říct, že byl velmi propracovaný a zaměřený na detaily. Po celý týden se určitě nikdo nenudil. Angličtinu se člověk nejlépe naučí, když ji využívá v praxi, a to se na tomto táboře povedlo. Moc se mi tam líbilo, protože to byla nezapomenutelná zkušenost, do čehož počítám i poznávání učitelů z té neškolní stránky," řekla čtrnáctiletá účastnice Markéta Hajtová.


S nápadem uspořádat kurz angličtiny přišli manželé Jaromír a Jindřiška Šmídovi, kteří ve škole učí jazyky.

„Už jsme to měli v hlavě delší dobu. Letos se nám podařilo dát dohromady partu lidí ochotných pracovat i ve svém volnu. Děti byly velmi spokojené a my jsme naladěni tak, že bychom kurz rádi uspořádali i příští rok," řekli Šmídovi, kteří kromě kolegů zapojili do výuky i své syny.

Kurz anglického jazyka byl pojat jako detektivní pátrání, při němž děti hledaly tajemného monsignora.
„Děti byly rozděleny do družstev. Na každém stanovišti získávaly indície, které je dovedly k samotnému monsignorovi," vysvětlili Šmídovi.

Výuka byla proložena nejen pohybovými aktivitami, ale třeba i vařením. „Vaření bylo také součástí výuky angličtiny. Děti musely uvařit podle receptů v angličtině. Samotnému vaření předcházelo procvičení slovíček, a to tak, že musely pojmenovat suroviny a nástroje, které budou při vaření potřebovat," dodala Šmídová.

S průběhem kurzu byl spokojen i ředitel školy Karel Štípek.

„Kurz byl netradiční a připomínal spíše táborovou hru. Pro děti to mělo hned dvojí efekt. Oprášily si znalosti angličtiny a měly při tom i dost pohybu. Vyzkoušeli jsme to a myslím, že se to podařilo."