Kromě nich rozšířili tým domažlické interny ještě další dva lékaři. Po kritickém období, kdy internu postupně opustili tři lékaři, je tak oddělení opět lékařsky personálně stabilizované.

„Interní oddělení se ocitlo v kritickém stavu letos v dubnu. Pracoviště před tím opustili z různých důvodů tři lékaři včetně primáře MUDr. Davida Gerbera a noví lékaři mohli nastoupit až od léta. Hrozilo tak, že mezitím nebude možné zcela zajistit akutní péči. Naštěstí zafungovala spolupráce v rámci Skupiny ZHPK a v Domažlicích dočasně vypomohli alespoň na část úvazku internisté ze Stodské a Klatovské nemocnice a později i lékaři zdravotnické záchranné služby. Dočasně vypomohla i emeritní primářka Irena Paulerová,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

„Všem zúčastněným tímto nemocnice za pomoc děkuje. A dík patří i doktorce Lence Musilové, která se v krizovém období ujala vedení oddělení, a samozřejmě i ostatním lékařkám interního oddělení a ošetřovatelskému personálu, bez kterých by nebylo možné krizovou situaci zvládnout,“ uvedl náměstek pro léčebně preventivní péči Domažlické nemocnice Jiří Veselý.

Dobu personální krize využila Domažlická nemocnice k provedení některých potřebných stavebních úprav včetně malování a k nezbytným opravám sítí, které není možné dělat za provozu.

„Zlepšilo se tím prostředí a komfort pro pacienty i personál, proto věříme, že veřejnost to dočasné omezení přijala s pochopením,“ popisuje Kokoška.

Domažlická nemocnice však hledá lékaře i na gynekologicko-porodnické, radiodiagnostické oddělení, oddělení následné péče a specialistu v oboru hematologie. Zájem má i o absolventy, které uvítá gynekologicko-porodnické oddělení a také interna.

„Z nelékařského personálu poptáváme všeobecné sestry na lůžková oddělení, instrumentářky na operační sály, dětské sestry, zdravotní laboranty, zdravotnické asistenty, ošetřovatelky, sanitáře nebo fyzioterapeuty,“ doplňuje Jiří Kokoška.

Mladí výtvarníci vystavují v lapidáriu Chodského hradu
Mladí výtvarníci vystavují v lapidáriu Chodského hradu