Radnice jejich absenci sice řeší dlouhodobě, výsledek však zřejmě přinesou až rekonstrukce dvou městských objektů v centru v řádu několika měsíců až let.

Po dlouhá léta byly lidé zvyklí odskočit si na veřejné WC v Chodské ulici (v sousedství Chodského hradu). Chátrající objekt však dosluhoval, a radnice tak přišla s projektem na jeho renovaci.

„Narazili jsme na dva nepřekročitelné problémy. Památkáři měli výhrady k rekonstrukci i ke vzhledu, který by objekt měl, a také sousedé dali negativní stanovisko, nechtěli veřejné záchodky ve svém sousedství. Na tom se projekt renovace zastavil, nechceme již tyto záchodky dávat do nějakého provizorního režimu,“ konstatoval místostarosta Zdeněk Novák.

NOVÉ WC V HRADU A NYNĚJŠÍ KNIHOVNĚ

Chystají se dvoje nové veřejné toalety ve středu města, které by měly situaci nadobro vyřešit.

„Jedny budou v místě bývalé restaurace v Chodském hradu, kam se po stavebních úpravách přestěhuje infocentrum, druhé záchodky pro veřejnost plánujeme v delším časovém horizontu v přízemí objektu nynější

Městské knihovny Boženy Němcové, která se bude stěhovat do rekonstruovaného areálu pivovaru a její místo zaujme městská policie. A právě v jejím novém působišti by měly být i veřejné toalety,“ popsal plány místostarosta.

„Debaty vedeme i o možnosti využít pro umístění veřejných toalet prostor současného infocentra na náměstí, které se bude stěhovat do zmíněného Chodského hradu. Je to ale jen jedna z eventuálních variant,“ pokračoval Novák.

DO RESTAURACÍ UŽ NE

Několik let fungoval v Domažlicích příspěvek města pro provozovatele restaurací, kteří za něj umožnili turistům i místním vykonání potřeby, z tohoto systému však postupně restauratéři odstoupili.
Handicapovaní návštěvníci Domažlic i místní vozíčkáři mohou využít bezbariérové WC v budově radnice. Vzniklo při její rekonstrukci a otevřeno bylo v lednu loňského roku.

Celostátní kolo olympiády mladých chovatelů
Mladí chovatelé z Domažlicka zvítězili v celostátní soutěži