Střecha naneštěstí padla na jižní stranu objektu, kde měl nájemce – podnikatel Karel Sladký, čtyři auta, s nimiž rozváží zboží. Tři vozy Iveco a Ford Transit střecha poškodila. Podnikatel se svými zaměstnanci je zpod ní dostal až poté, co prostor mezi vozy vyplnil dřevěnými paletami.

„V první chvíli mi bylo do pláče, taková škoda,“ řekl Deníku krátce před polednem Sladký.

Po celý den zajišťoval objekt, který slouží jako velkosklad potravin, aby krátce před setměním volal na pomoc domažlické hasiče.

„S kolegou jsme si všimli, že smrk stojící u křižovatky se nebezpečně nahýbá a zvedají se mu kořeny. Vedle je sloup veřejného osvětlení a telefonní budka, od níž k nám vede kabel,“ vysvětlil Deníku Sladký.

Domažličtí hasiči už téměř za tmy upevnili kmen stromu lanem za ´liazku´ a na řadu přišla motorová pila. Strom hasiči řezali za poměrně silného větru a ani úvaz nezabránil tomu, aby jedna z větví padajícího stromu nepoškodila telefonní vedení do objektu podnikatele. Na druhé straně byla zachráněn sloup osvětlení a telefonní budka, možná i ten, kdo by se – nebýt pozorného podnikatele – mohl při samovolném pádu stromu pohybovat v jeho okolí.