Vydatná sněhová nadílka způsobila, že obyvatelé našeho regionu si dosyta mohou užít té pravé zimy. A nemusejí přitom ode dneška vážit cestu do Capartic či na Čerchovský okruh.

„Vzhledem k tomu, že se současné počasí dlouhodobě udrží, chtěli bychom v sobotu najet stopy pro běžkaře přímo u Domažlic," oznámil nám novinku předseda SK Sněhaři Martin Janovec.

Lidé z Domažlic a okolí budou mít k dispozici dvě trasy.

„Jeden okruh chceme udělat poblíž rybníku Tři vrby, tedy nedaleko silnice z Domažlic na Luženičky. Druhou stopu chceme udělat na bývalém cvičáku pod Vavřincem. Poprosil bych vaším prostřednictvím pěší, aby při procházkách respektovali lyžaře a nešlapali do lyžařských stop," upozornil Janovec.

Dvoukilometrový okruh kolem Tří vrb bude upraven v sobotu, stejně jako dvoukilometrová stopa kolem cvičáku.

Naopak ti, kteří jsou příznivci lyžování ve vyšších polohách, přivítají trasy pod Čerchovem.

„Je to báječné, na sníh jsme netrpělivě čekali, potřebujeme ho příští týden na závody. Chtěl bych pozvat milovníky lyžování jak na tratě pod Čerchovem, tak i na Capartickou louku. Tratě najdou upravené," potěšil již ve čtvrtek odpovědí Deník i milovníky bílých stop Oldřich Kovařík z Okrašlovacího a sportovního sdružení (OAS) Český les.

Upravit Capartickou louku však nebylo snadné.

„Sníh byl sypký, ale větší problém nám dělaly krtiny. Vše se však podařilo srovnat a podmínky na lyžování jsou ideální," řekl Janovec s tím, že Chodská 30, která se koná v sobotu 26. ledna bude mít ideální podmínky.

„I letos jsme mysleli na nezávodící účastníky a připravili pro ně dvě trasy. Desetikilometrovou pro muže a pětikilometrovou pro ženy," dodal Janovec.