„Rozhodly jsme se, že se zapojíme a začneme háčkovat čtverce, které se pak budou posílat do Afriky a tam se kompletovat na deky pro africká miminka," uvedla Jaroslava Balounová, předsedkyně okresního Klubu sociálně demokratických žen, který akci zaštiťuje.

Kdyňské ženy dělají vše zcela nezištně a mnohdy na výrobky používají vlastní materiál. Proto vždy opakovaně žádají čtenáře o pomoc.
„Pokud má někdo doma zbytky vln, tkalouny nebo látky, které už nepotřebuje, a chtěl by je věnovat kdyňskému klubu žen, může je donést do redakce Domažlického deníku v ulici Msgre B. Staška č. p. 70 v Domažlicích nebo se informovat u pí. Balounové na tel čísle 775 386 655," žádá Balounová.

A právě na tuto výzvu zareagovala Marie Šebová.
„Nemám doma vlnu, ale sehnala jsem pár klubíček a uháčkovala jsem pět čtverců, které bych chtěla vaším prostřednictvím kdyňským ženám předat. Pokud budou mít zájem, ještě ráda nějaké uháčkuji," řekla Šebová.

Na výzvu reagovala i čtenářka z Hostouně. Ta se svojí vnučkou přinesla do redakce dokonce dva velké pytle plné vlny.

„Dřív jsem hodně pletla. Dnes už kvůli zdravotním problémům nemohu, tak jsem ráda, že vlna, co jsem měla doma, bude alespoň k užitku."

„Moc děkujeme. Je to pro nás obrovská pomoc a velice si jí vážíme," dodala Balounová.