Libor Picka, předseda Svazku obcí Domažlicko:

Jsem potěšený, že lidé věří svým starostům a ti že dosáhli skvělého výsledku. Pro mě osobně je pro následující období nejdůležitější podpora sportu na těch nejnižších úrovních. Myslím, že na ni se dlouhodobě zapomíná Na malých vesnicích a v menších obcích to dělají trenéři a další lidé zadarmo a ve svém volném čase. Kdyby se podařilo zlepšit jejich podporu, byl bych moc rád.

Josef Nejdl, ředitel Muzea Chodska:

Rysem těchto voleb byla nízká volební účast. 35 procent je málo. V momentě, kdy je možné o něčem rozhodnout, tak většina lidí neudělá nic. Věřím, že v povolebním vyjednávání zvítězí zdravý rozum a že kraj v příštím období povedou lidé, kteří třeba i naši instituci posunou za čtyři roky zase dál. Pod krajem fungujeme od roku 2003, doufám, že kontinuita rozvoje bude zachována.

Václav Švarc, ředitel SOŠ a SOU Horš. Týn:

Mně především záleží na tom, aby po těchto volbách vedení kraje i nadále podporovalo odborný výcvik žáků, který praktikuje naše Střední škola a Střední odborné učiliště v Horšovském Týně, i ale řada jiných škol v Plzeňském kraji. Odborný výcvik, při kterém žáci samostatně pracují a řídí si své firmy, je bohulibou aktivitou. Žáci se oboru nejlépe naučí, když mají za něco odpovědnost.

Tomáš Holub, plzeňský biskup:

V první řadě bych chtěl pogratulovat všem úspěšným stranám. Vnímám, že v Karlovarském i v Plzeňském kraji sestavení vládnoucích koalic bude znamenat rozšíření počtu stávajících stran. Dále bych si také přál, aby všichni měli schopnost naslouchat si a vést společný dialog, a to nejen v rámci koaličního vyjednávání, ale po celé funkční období.

Miroslav Holeček, rektor ZČU v Plzni:

Myslím, že výsledky jsou celkem vyrovnané a je zde hned několik možností, jak by mohlo budoucí uspořádání krajského zastupitelstva vypadat. Co je ovšem z pohledu rektora Západočeské univerzity v Plzni důležité, je fakt, že lídři všech uskupení dávají akcent vzdělanosti v kraji. Věřím, že spolupráce mezi krajem a univerzitou bude nadále pokračovat a že bude ještě na lepší úrovni.

Ludmila Beranová, lékařka Viktorie Plzeň:

Výsledek voleb do krajského zastupitelstva pro mě není vůbec žádným překvapením, očekávala jsem to. Myslím, že i povolební vyjednávání dopadnou podle mého předpokladu, totiž tak, že hejtmanem bude Josef Bernard. V podstatě se podle mého názoru bude jednat o stejnou situaci, která nastala po posledních volbách do městského zastupitelstva.