Původní prodejna z dob Jednoty byla s ohledem na současné poměry naddimenzovaná, proto v Chrastavicích zvolil jinou cestu.

„V přízemí budovy obecního úřadu jsme vyčlenili prostory pro prodej základních potravin. Do ní každé úterý, středu a pátek přijíždí s čerstvým zbožím z Radonic paní Marie Hejtmanová, s níž jsme moc spokojení," vysvětluje starosta obce Václav Petržík. Prý se tato otevírací doba ukázala jako vyhovující.

Jeho slova jsme si byli ověřit v úterý. K mání byly nejen čerstvý chléb a různé pečivo, ale i mléčné výrobky, uzeniny, lahůdkářské zboží, zákusky a ovoce, samozřejmě vedle základních potravin.

„Nedokáži si představit, že bych pro všechno musela jezdit do Domažlic, protože nemám řidičák. To by bylo hrozný!" řekla nakupující.

„Zaplatily bychom 20 korun za autobus a ještě ztratili fůru času. Dřív jsme jezdili za korunu a týdeník byl za dvě. Tady dostaneme to hlavní, co potřebujeme," doplnila ji další zákaznice, což nám potvrdil i muž, který přiběhl již čtvrt hodiny před otevřením a pomohl prodavačce přinést z auta dovnitř čerstvé zboží.