Díky dotaci z ministerstva pro místní rozvoj mají děti z Mateřské školky v Chodské Lhotě radostnější pobyt na školní zahradě.  Dětské hřiště v Chodské Lhotě bylo jediným projektem, který v rámci programu Podpora obnovy a rozvoje venkova Ministerstva pro místní rozvoj uspěl.

Dotace pokryla sedmdesát pět procent nákladů, jež činí sto tisíc korun.

Ke stávajícím atrakcím tak přibyla lanová pyramida, dvojitá vahadlová houpačka, trojhrazda a dvě pružinové houpačky – koník a letadlo.
„Děti přivítaly nové prvky na školní zahradě s velkým nadšením. Díky dobře připravenému projektu  mají certifikované hřiště, které splňuje veškeré podmínky pro jejich bezpečnost,“ řekla ředitelka mateřské školy Petra Černá.

 Vzhledem k počtu dětí, jichž v současné době školku navštěvuje pětadvacet, jistě neosiří ani jejich oblíbené špalkomobily, které jim kdysi na školní zahradu vyrobili a umístili Jiří Sporer a Pavel Polák.

Do budoucna plánuje obecní úřad ještě opravit domeček na hračky.
„Dřevěná výstavba, kterou děti používají na odkládání  venkovních hraček, potřebuje opravit i z bezpečnostních důvodů. Musíme udělat plechové dveře a nové okno. Když už se to bude dělat, tak do toho vrazíme ještě pár tisíc a dřevěnou chajdu vyzdíme. Děti se těší, že budou mít zahradní domeček,“ dodal Jílek.

Děti z Mateřské školy v Chodské Lhotě mají zahradu nejen nově vybavenou, ale mohou bezpečněji hrát i díky novému plotu.
Postavili ho dva pracovníci obecního úřadu Milan Zajíc a Alexandr Bolec. Díky nim ušetřil obecní úřad téměř šedesát tisíc korun.
„Bylo výběrové řízení a firma chtěla za postavení devadesáti metrů plotu s vrátky sto šedesát tisíc korun. Starosta nás oslovil, zda bychom nenašli levnější variantu. Tak jsme se nabídli, že plot postavíme sami,“ říká Milan Zajíc.

Na stavbě nového oplocení pracovali měsíc a místo obyčejného pletiva mají děti plot z dílů a s podhrabovými deskami.
„Moc děkujeme, hřiště i zahrada jsou krásné,“ vzkazují děti všem, kdo se o jejich vybudování zasloužili.