Blíží se advent a s ním další ročník oblíbené akce Česko zpívá koledy.

Její smysl je jednoduchý – potkat se a připomenout si koledy, které naráz budou zpívat tisíce lidí po celé republice. Na náměstích, návsích, v kostelech či kaplích, ale i jinde, kde se potkávají lidé, se letos sejdeme 14. prosince od 18 hodin.

V tu chvíli si společně zazpíváme tři koledy, které již známe: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma.

O dalších dvou rozhodnete vy, naši čtenáři, na webu www.ceskozpivakoledy.cz nebo prostřednictvím kuponu v Deníku.

Na zmíněné webové adrese najdete i praktickou mapu míst, která se do zpívání koled zapojí.

Přidávají se pravidelně i města z Domažlicka. Svou účast na letošním ročníku zpívání koled dosud přislíbily Domažlice, Bělá nad Radbuzou, Staňkov a Horšovský Týn. Zpívat se tedy bude na náměstích v Bělé a v Domažlicích, ve staňkovském a již tradičně také v horšovskotýnském kinosále, kde se zároveň každoročně koná tradiční Akademie tamní základní umělecké školy.

Pokud byste letos na jiném místě také rádi zpívali spolu s námi, ozvěte se i vy a zaregistrujte se na webových stránkách akce.

V loňském roce se v našem regionu zpívalo v Holýšově, Staňkově a Horšovském Týně a zapojilo se více než šest stovek lidí.

Přidejte se k nám a pozvěte i své příbuzné, přátelé a rodinu! V předvánočním shonu zapomeneme na každodenní starosti a spojíme své hlasy v pocitu sounáležitosti, klidu a pohody.

Texty koled najdete 14. prosince 2016 v tištěném vydání Domažlického deníku nebo si je brzy můžete stáhnout opět na webu www.ceskozpivakoledy.cz, kde najdete i více informací.

Jak se přihlásitChcete si i vy zazpívat známé koledy v jeden čas společně se stovkami tisíc lidí po celé republice? Jestliže se rozhodnete ve svém městě či obci připojit se s přáteli k akci Česko zpívá koledy, stačí vyplnit přihlašovací formulář na www.ceskozpivakoledy.cz (vpravo klikněte na odkaz „Přihlaste se ZDE"). My vám na mapě rozsvítíme u vašeho města či obce hvězdu. Příznivci sociálních síti pak najdou událost i na facebooku na adrese bit.ly/2evdzX9