V Brnířově byla v neděli ukončena anketa ohledně výběru obecního znaku a erbu. Ačkoliv šlo o historicky první znak obce, místní velký zájem neměli.

„Trošku mě to mrzí. Z necelých tří set obyvatel se o budoucí podobu znaku zajímala odhadem pouze třetina. Čekal jsem, že o takovou věc bude větší zájem," řekl zklamaně brnířovský starosta Zdeněk Šup.

Důvodem zřejmě byly peníze. „Nejsem proti, aby měl Brnířov svůj znak, ale myslím si, že teď to nebylo nejvhodnější. Jsou zde důležitější věci, na které obec potřebuje peníze, proto jsem se ankety nezúčastnil," řekl jeden z místních, který si však nepřál být jmenován.

Mezi třetinou Brnířovských, kteří svůj anketní hlas dali, byl i bývalý starosta Brnířova Václav Valečka.
„Mě se nejvíc líbil znak číslo tři, protože podle mého názoru nejlépe vystihuje symboliku Brnířova," řekl.

Návrhy, kterým ve všech případech dominuje ´parez´, jenž  je už dlouhá léta neoficiálním znakem Brnířova, zpracoval heraldik Jan Tejkal.

Ze všech zpracovaných návrhů vybrali zastupitelé tři nejzdařilejší. Z těch o konečné podobě rozhodli občané.
Ačkoliv byla anketa ukončena v neděli 10. března, starosta odmítl prozradit, k jakému návrhu se místní nakonec přiklonili.

„Výsledek ankety a vítězný návrh oznámíme až v pátek na veřejném zasedání zastupitelstva," dodal Šup s tím, že ten bude pak zaslán Poslanecké sněmovně ČR ke schválení.