„Ve středu večer tam bylo 10-15 centimetrů sněhu, místy byl odfoukaný. Nicméně první úprava stop již proběhla a o víkendu očekáváme většinu tras upravených včetně parkoviště pod Signálkou," informoval na webových stránkách spolku Sněhaři, který se o úpravu stop stará, místopředseda Martin Janovec.

„V případě dobrých sněhových podmínek si bílé stopy mohou milovníci lyžování užívat i přímo v Domažlicích," připomněla mluvčí domažlické radnice Kristýna Kolbecková.

Novinkou letošní zimy je útulna vybudovaná v areálu bývalé vojenské roty na Malinovce, která je všem lyžařům k dispozici v období upravených běžeckých stop kolem Čerchova o víkendech a prázdninách od 9 do 16 hodin. O tomto víkendu bude otevřená, slíbili Sněhaři.

„V útulně se mohou lidé ohřát, odpočinout si a občerstvit se z vlastních zásob," říká Kolbecková.

Lyžařské stopy v okolí Capartic a Čerchova v celkové délce přes 60 km jsou upravovány dvěma rolbami s cílem maximální kvality o víkendech a prázdninách vždy od 9 hodin ráno. Pro pěší a sáňkaře je upravována cesta „Stadionka" až pod vrchol Čerchova.

Pokud sněhové podmínky dovolí, budou pravidelně skútrem upravované také stopy v okolí Baldova s přístupem ze sídliště Kozinovo Pole v Domažlicích a od Hanova parku a také v okolí domažlického baseballového hřiště pod Vavřincem.

„Prosíme o ohleduplnost pěší, cyklisty i jezdce na koních a neničení nákladně upravených lyžařských stop," poprosil místopředseda Janovec.

Milovníci sjezdového lyžování prozatím nemohou využít sjezdovku na Sádku, která je prozatím mimo provoz.