„Myslím, že se letošní pouť opravdu vydařila a navzdory pozdnímu září nám počasí docela přálo," prohlásil starosta Libor Picka.

Významnou pouťovou událostí byla bezesporu poutní mše svatá v kostele Panny Marie Sedmibolestné, která byla tentokrát spojena s požehnáním kostelních varhan.

Vzácné varhany postavené roku 1841 byly totiž nedávno zachráněny před červotočem a za téměř jeden milion korun zrestaurovány do původní podoby.

Varhanům požehnal Mons. Josef Žák, generální vikář Plzeňské diecéze, a poté následoval slavnostní koncert, při němž varhany představil profesionální varhaník Drahoslav Gric, doprovázen trumpetistou Jiřím Pohnánem.

Hudba ale nezněla jen v kostele. Pouťový hudební program byl připraven tak, aby si na své přišel opravdu každý, ať už šlo o country Petr a Pavel, punkový Visací zámek, popový ABBA revival, rockový MASH nebo dechovky Domažličanka a Malá muzika Nauše Pepíka. Na Bělskou pouť zavítali také houslista Jan Hrubý a Kukulín a zpěvák a herec Ruda z Ostravy.

Bělská pouť nabídla také hned několik sportovních utkání v kopané, kuželkách a volejbalu.

Nechyběly samozřejmě pouťové stánky a atrakce, v klubovně hasičské zbrojnice si návštěvníci zase mohli prohlédnout kresby Jany Sekerákové a obrazy Václava Cvachovce a Zdeňka Rolka.

Pořadatelé ani letos nezapomněli na významnou tradici, kterou je ocenění bělských osobností roku.

Podrobnosti o jednotlivých oceněných osobnostech a spolcích města vám přineseme v úterním vydání Domažlického deníku.