Alena Hrubá, podnikatelka a obyvatelka

Počítala jsem s tím, že se obchvat stavět bude. Pro hospody, hotely a prodejnu je to dobře, neboť jim obchvat neodvede klientelu. Na druhé straně když člověk potřebuje přejít silnici s dětmi, nebo s kolem, je to docela problém! U zastávek autobusů ani v místech, kde přecházíme povinně na cyklostezku, nejsou přechody.

František Budka, chatař

Problém znám a vím, že Babylonští obchvat chtějí, hoteliéři si ho naopak nepřejí. My jsme až pod Čertovým kamenem, takže zdejší velký provoz nás neobtěžuje. Horší je, když musíme vyjet na hlavní silnici, Babylon by si obchvat zasloužil. Kdybych měl být sobec, jako že nejsem, mně osobně by to, že obchvat nebude, vůbec nevadilo.

Veronika Ptáčková, obyvatelka

Přecházet silnici se tu bez problémů nedá, zvlášť když přijedu z práce z Domažlic, to je pravda. Ale tady se už obchvat tolik let odkládá, že mi to už ani nepřijde, když musím silnici plnou kamionů a ostatních aut přecházet. To mi vadí a něco by se s tím mělo rozhodně dělat. Možná, že se někdy dočkáme bezpečného přechodu pro chodce.

Jana Schweinerová, vedoucí prodejny

Pro nás je to jedině dobře, protože nám neklesnou tržby. Máme otevřeno ráno od půl šesté do večera do půl šesté, a pokud by tu byl obchvat, určitě bychom přišli o spoustu zákazníků, například pendlerů, kteří Babylonem pravidelně projíždějí.

Více o tématu ZDE

Co odpovídali lidé z regionu si přečtete ZDE