Zloděj se tam vloupal nejen do ordinace lékaře, ale též do kanceláře společnosti a způsobil škodu za desítky tisíc korun.

„Domažličtí policisté přijali oznámení o vloupání do objektu polikliniky v Domažlicích. Šetřením bylo zjištěno, že neznámý pachatel během víkendu násilím vnikl do objektu polikliniky. Nejprve vypáčil dveře vedoucí do čekárny, v čekárně vypáčil dveře vedoucí do ordinace lékaře. Ordinaci prohledal a ze zásuvky odcizil kovové mince v celkové hodnotě nejméně 1 000 korun. V tomto případě byla škoda na poškozených dveřích větší než na odcizené hotovosti, neboť byla vyčíslena na čtyři tisíce korun," uvedla mluvčí PČR Dagmar Brožová.

Zloděj se s uvedeným lupem nespokojil.

„Vrátil se do čekárny, kde vypáčil další dveře a vnikl do kanceláře společnosti. Vypáčil zamčenou skříň, odkud odcizil celkem 736 kusů stravenek v celkové hodnotě 58 880 korun. V tomto případě byla škoda na vypáčených dveřích vyčíslena na tři tisíce korun. Policisté provedli ohledání místa činu, zajistili kriminalistické stopy a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci," doplnila policistka Brožová. Pokud bude zloděj vypátrán, hrozí mu podle policejní mluvčí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, nebo případně peněžitý trest.