Ten má podle obžaloby na svědomí tragickou dopravní nehodu u Borovice, která se udála vloni 11. června kolem půl desáté večer a při níž zemřel 18letý Petr a další tři chlapci ve věku 16, 17 a 19 let utrpěli tak vážná zranění, že se z nich léčí dodnes.

Kabourek byl poté, co auto, které řídil opilý, narazilo do stromu, také zraněn, ale jen lehce.
Před soudem vypověděl, že před jízdou vypil tři desetistupňová piva. Po nehodě mu ale v krvi kolovalo 1,77 promile.
„Já jsem neměl v úmyslu řídit. Do Přívozce pro mě přijel Petr. Po cestě do Horšovského Týna jsme nabrali další kluky. Petr neznal dobře cestu, tak jsem u Pocinovic vzal řízení za něj. Jel jsem devadesátkou a před zatáčkou u Borovice mi přeběhla přes cestu srna. Začal jsem brzdit a stáhlo mě to do příkopu. Pak už následoval náraz do sloupku a pak do stromu," vypověděl Kabourek.

Jeho tvrzení o zvěři na silnici a také ohledně rychlosti však vyvrací znalecký posudek.
„Před střetem jelo auto rychlostí 110 až 120 km za hodinu. Do stromu auto narazilo v rychlosti 60 až 70 km za hodinu. Co se týká zvířete, nelze jeho pohyb na silnici stoprocentně vyloučit. Na místě však nebyly nalezeny stopy po úhybném manévru. Příčinou nehody byla podle mne rychlá jízda v souladu s technikou jízdy a alkoholem," uvedl znalec.

Srnu na silnici neviděl ani nikdo z osádky auta. Po nejmladším z nich, který po nehodě utrpěl tak vážná zranění, že ho od smrti dělily jen pouhé minuty, Kabourek žádal, aby řekl, že srnu viděl.
„Byl jsem v nemocnici a po facebooku se mě Kabourek ptal, jestli už jsem měl výslech. Když jsem mu řekl, že ne, tak po mě chtěl, abych řekl, že jsem srnu na silnici viděl. To jsem ovšem nemohl, protože si z nehody vůbec nic nepamatuji."

„Jeli jsme hodně rychle. Říkal jsem Kabourkovi, ať brzdí, ale on mi odpověděl, že tu zátočinu vybere. Díval jsem se dopředu a na silnici jsem nic neviděl," vypověděl další z osádky.

Neštěstí u Borovice mohlo mít ještě fatálnější následky. Původně měl s chlapci jet ještě šestý pasažér a to v kufru auta. Tomu však zabránil jeho starší bratr. „Když jsem zjistil, že má jet v kufru, zakázal jsem mu kamkoliv jet. Za chvíli jsme vyrazili z chalupy v Pocinovicích domů do H. Týna a jeli jsme kolem místa neštěstí," popsal.

Havarované vozidlo plné zraněných objevil jiný řidič.
„Někdo na mě na silnici mával. Zastavil jsem a uviděl, že se stala nehoda. Okamžitě jsem volal 112 a do příletu vrtulníku a příjezdu zdravotníků jsem zraněným kontroloval životní funkce. To ještě žili všichni."

Kabourek, který je ohrožen až šestiletým vězením, si na verdikt soudu bude muset počkat až do 18. dubna.