Jaroslav K., René Š., Zdeněk K. a Lukáš Ú. to jsou mladíci, kteří se včera zpovídali u domažlického soudu z toho, že vloni v prosinci po odchodu z diskotéky zbili před Dubinou v Domažlicích osmadvacetiletého mladíka.

Podle obžaloby mu uštědřili rány pěstmi a kopance. To však všichni mladíci odmítají. Incident prý vyvolal sám poškozený, který byl na mol opilý a všem okolo sprostě nadával.

Jako první před soudem vypovídal Lukáš Ú., který v době incidentu pracoval jako strážník domažlické městské policie. Nebyl však ve službě.
„Poškozený dělal problémy už na diskotéce. Když skončila a my vyšli ven, začal se do nás navážet. Všechny okolo urážel, sprostě nadával a vyhrožoval, že nás všechny zabije. Šel jsem k němu a strčil jsem do něj. Jak byl opilý, upadl na zem, nahnul jsem se k němu a řekl mu, ať jde domů. On byl ale stále agresivní."

René Š. se prý do incidentu zapojil jen proto, aby ochránil Lukáše Ú.
„Věděl jsem, že je strážník a chtěl jsem rvačce zabránit, aby neměl problémy. Poškozený byl agresivní už na diskotéce. V šatně se mu vysypaly peníze. My se Zdeňkem K. jsme se mu nabídli, že mu je pomůžeme sebrat. Obořil se na nás a nadával."

To potvrdil i Zdeněk K., který dodal, že se napadenému v nastalé mele snažil několikrát pomoci. Ten však prý o pomoc nestál a na všechny okolo chrlil další sprosté nadávky.

Ani výpovědi svědků, kteří se k incidentu připletli, soudu moc nepomohly. Jisté je, že napadený mladík po rvačce skončil v nemocnici se zlomeným kotníkem, zhmožděním lebky a komocí mozku.

Stěžejní bude pro soud zřejmě videozáznam, na němž je incident zachycený. Právě kvůli přehrání záznamu bylo včerejší jednání odročeno. Mladíci jsou za výtržnictví ohroženi až dvouletým trestem odnětí svobody.