„Policisté z kdyňského obvodního oddělení kontrolovali minulou středu odpoledne při běžném výkonu služby u bývalého zemědělského objektu v obci Starý Dvůr opuštěné motorové vozidlo s otevřeným zavazadlovým prostorem. Při provedené prohlídce objektu zjistili přítomnost pěti osob, které vyzvali k prokázání totožnosti,“ uvedla Deníku domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Při kontrole totožnosti začal muž z Klatovska slovně napadat policejní hlídku.

„Hlasitě vykřikoval, že jde o buzeraci a šikanu ze strany policie, přičemž se dále rozběhl směrem ke zde zaparkovanému služebnímu vozidlu,“ popisuje jednání ´hříšníka´ mluvčí s tím, že kopnul do otevřených dveří Škody Octavia na straně spolujezdce.

To muži k k ´odreagování´ nestačilo, takže se pokusil kopnout i do přední masky vozidla, v čemž mu policisté zabránili. Z útoku na vozidlo přešel k fyzickému napadání členů policejní hlídky, kterým svazkem osmi klíčů poškrábal ruce.

„V rámci této fyzické potyčky plival na policisty a vyhrožoval jim zabitím a likvidací rodin. Policistům způsobil odřeniny a pohmožděniny na rukou, které si vyžádaly lékařské ošetření. Na služebním vozidle způsobil škodu ve výši téměř 9 000 korun. Policisté za použití donucovacích prostředků útočníka zadrželi a následně po provedení všech nezbytných úkonů převezli do policejní cely v Plzni,“ dodala mluvčí Čejková.

Policie zahájila trestní stíhání výtečníka jako obviněného ze spáchání hned tří přečinů.

„Bude se zodpovídat z násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a poškození cizí věci, za což mu hrozí až čtyři léta odnětí svobody,“ zakončila domažlická policistka.