„Zloděj vnikl do sklepa, odkud se dostal otvorem v železobetonové stropní konstrukci do nadzemního podlaží. Zde na chodbě vytrhl z upevnění elektronický alarm, který tím poškodil. Dále odstranil přívodní plastové koncovky na přenosném rozvaděči pro 380 voltů a plastové koncovky na prodlužovacích kabelech. Kabely pak odcizil. Ještě vytrhl ze zdi plastový rozvaděč na akustický alarm, čímž ho také poškodil." popisuje řádění zloděje domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zatímco krádeží kabelů si zloděj přišel na tři tisíce korun, za sebou nechal spoušť za 27 tisíc.
Opuštěný objekt na neméně opuštěném místě přitahuje zloděje jako magnet. Vykraden byl i před třemi roky. Majitel tehdy nabízel za dopadení pachatele dvacetitisícovou odměnu. Tehdy zmizelo 55 metrů měděného lemu. Ze zdi byl vytrhán i s objímkami. Škodu majitel vyčíslil na zhruba 125 tisíc korun.

Objekt byl dlouhá léta významným výletním místem.
„Není divu, že se tam daří zlodějům. Frekvence lidí je tam minimální. Je to škoda. Chodili jsme tam s dětmi rádi na procházku a bývaly tam moc pěkné zábavy. Už by bylo na čase něco s tím udělat," říká Jana Krásková z Domažlic.

Objekt vlastní společnost Dieselworx. Ještě před třemi roky měla obrovské plány. Měl zde vzniknout hotelový komplex s venkovním bazénem a bowlingem. V plánech bylo nejprve zprovoznění restaurace s kuchyní a pak uvádění dalších částí hotelu do provozu včetně výstavby venkovního divadla.

„Chceme zvětšit jednotlivé pokoje spojením dvou původních a v každém zřídit vlastní sociální zařízení. Hotel by měl po rekonstrukci sloužit především k pořádání svatebních hostin a různých firemních akcí," řekl tehdy Mark van der Zee, jednatel společnosti.