Krátce po 23. hodině jeden z účastníků koncertu začal při tanci pogo napadat ostatní. Strhla se mela. Organizátoři koncertu se snažili fanoušky uklidnit. To se jim nepodařilo a proto si na pomoc přivolali domažlické městské strážníky.

„Domažličtí strážníci přijali oznámení od jednoho z pořadatelů koncertu, že v sále MKS problémová agresivní osoba fyzicky i slovně napadá ostatní účastníky koncertu. Vzhledem k situaci v sále strážníci vyhodnotili, že v dvoučlenné hlídce nebude možné zákrok úspěšně dokončit a agresora ze sálu bezpečně vyvést. Vyžádali si proto spolupráci Policie ČR, se kterou na zákroku i s dalšími posilami nadále spolupracovali,“ popsala situaci mluvčí domažlické městské policie Věra Říhová.

Základní škola Msgre B. Staška pořádala projektový den Školou napříč staletími.
Rákoska, švabach i luštění šifer. Ve škole se na den vrátili do jiných epoch

Policisté v sále zajistili 44letého muže. Ten se ale nemínil jen tak lehce vzdát a začal policisty fyzicky napadat. „Když ho vyvedli ven, muž se bránil zajištění. Na pomoc mu přispěchali další účastníci koncertu. Za jejich pomoci se policistům vytrhl,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muže se jala bránit i jeho 43letá manželka. „Ta měla udeřit policistu dvěma údery do hrudníku a druhému z policistů dala facku,“ pokračuje Brožová s tím, že oba manželé čelí podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Ilustrační foto.
Plzeňský kraj zamořují štěnice. Objevují se hlavně na ubytovnách

K incidentu se na facebooku vyjádřil baskytarista Arakainu Zdeněk Kub: „Přátelé, rád bych se omluvil všem dotčeným za mou unáhlenou a neadekvátní reakci na zásah policie při sobotním koncertě v Domažlicích. O řádění skupiny 'tanečníků' před, během i po akci jsem se bohužel dozvěděl až po koncertě a v neděli ráno. Bohužel i o vážném zranění jednoho z vás touto partičkou. Velmi mě to mrzí, přeju mu brzké uzdravení a rád bych se mu revanšoval například volnou vstupenkou a dárkem z našeho shopu…ozvi se chlape!,“ napsal muzikant.

Kriminalisté se případem dále zabývají a ku pomoci jim je i záznam kamerového systému.

„Celý průběh zákroku byl monitorován operátorem městského dohledového kamerového systému a záznam byl pro důkazní účely předán Policii ČR,“ dodala Říhová.