I tentokrát ji za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky potrestal vězením, a to v délce 18 měsíců. Navrch ještě vyfasovala Trykarová zákaz řízení na pět let.

Trykarová havarovala na svém motocyklu vloni 6. července u Hlohovčic. Při nehodě zemřel její pětačtyřicetiletý spolujezdec Josef Š. ze Srbic,
Oba byli tehdy opilí. Trykarové bylo naměřeno 1,48 promile a Josefovi 1,26 promile. Trykarová nejdříve popíjela s Josefem v hospodě. Po několika hodinách popíjení sedli na motorku a vydali se do Staňkova k bankomatu. Ujeli však jen několik metrů a narazili do stromu. Oba dva utržili závažná zranění. Trykarová utrpěla těžká zranění, která si vyžádala chirurgický zákrok, ale dnes je již v relativním pořádku. Její spolucestující takové štěstí neměl. Protože neměl přilbu, těžce si poranil hlavu a druhý den po havárii zemřel na poškození mozku.

Domažlický soud poslal Trykarovou na 20 měsíců do vězení už vloni v listopadu. Ačkoliv byla ohrožena až šestiletým vězením, nebyla s trestem spokojená. Odvolala se ke krajskému soudu, který původní rozsudek zrušil a případ vrátil zpět do Domažlic.

Ani nyní není rozsudek pravomocný.
Trykarová totiž stále tvrdí, že neřídila ona, ale její spolujezdec. To však vyvracejí znalecké posudky i výpovědi některých svědků. Jejímu tvrzení nevěří ani soudce.

„Obžalovaná byla uznána vinnou. Její výpověď byla podle názoru soudu účelová a nevěrohodná. Soud vycházel z odborných posudků a z výpovědi svědka, který část jejich jízdy pozoroval," uvedl domažlický soudce.