Včera se ze svých loupeživých nájezdů a navíc ještě krádeží dřeva zpovídali před domažlickým soudem.

Nepsaným šéfem trojky byl zřejmě Petr Peteřík, který nechyběl ani u jedné akce. Motivem jejich jednání bylo prý kamarádství až za hrob a Peteříkovy finanční problémy.

Vloni v dubnu přepadli večerku vietnamských obchodníků v Kvíčovicích. Peteřík z Nachtigalem maskovaní v černých kuklách a gumových rukavicích vešli do obchodu a se zbraněmi namířenými proti prodavači ukradli z pokladny tržbu. Prodavač po nich házel lahve piva, ale přesto o své peníze přišel.

„Neměl jsem práci a potřeboval jsem peníze na nájem, jídlo, benzín a telefon," řekl Peteřík.

V květnu si domluvili přepadení kurýra zásilkové služby PPL.
„Objednali jsme si elektroniku a domluvili si místo předání. Auto jsme nechali asi tři kilometry od místa setkání. Když kurýr přijel a otevřel auto, řekli jsme mu, aby nám dal peněženku a mobil. Mířili jsme na něj pistolemi a pepřáky. Donutili jsme ho lehnout si na zem," popsali shodně Nachtigal s Peteříkem.

Okradeného kurýra nechali svému osudu, nasedli do jeho auta a odjeli ke svému odstavenému vozu.

„Auto jsem pak našel asi tři kilometry daleko. Chyběla peněženka s tržbou, gumová hlavice řadící páky a klíče od auta," uvedl okradený kurýr.

V červenci se Peteřík a Urbánek rozhodli přepadnout autobazar v Domažlicích. Jan Nachtigal se této akce sice osobně nezúčastnil, ale obžaloba ho viní z toho, že ačkoliv věděl, k čemu se jeho dva kamarádi chystají, jejich záměr jim nepřekazil.

„Nechtěl jsem do toho jít a nevěděl jsem, že to udělají. Nikdy bych neřekl, že do toho Zbyněk půjde," hájil se Nachtigal.
Peteřík s Urbánkem se opět vybavili pistolemi a maskovaní udeřili na pracovníka autobazaru se slovy: „Naval prachy." Utekli ale s nepořízenou. Báli se, že prodavač sahá pro zbraň do šuplíku.

„Peteřík mi řekl, jestli do toho půjdu s ním, když mu dal Nachtigal košem. Nechtěl jsem vypadat jako baba, tak jsem souhlasil," řekl Urbánek.

Peníze Peteříkovi chyběly, a tak si v srpnu vyrazil na sólovou akci do Plzně, kde přepadl a okradl trafikantku.

Potom se povedená trojice rozhodla opatřit si peníze krádežemi dřeva.
Na přelomu srpna a září ukradli patnáct kubíků vytěženého dřeva u Krchleb, v listopadu v Mezholezích u Kdyně a nevynechali ani soukromou stodolu. Pak podali inzerát a s báchorkou, že vyklízí nemovitost, nakradené dřevo snadno prodali.

Jak soud mladíky potrestá, bude známo 3. dubna.