Protože podle okresního soudu v Domažlicích nelze dokázat, že se podílel na zranění Marka, byl případ předán přestupkové komisi, která se jím v pondělí odpoledne zabývala. Pokud dojde k závěru, že se Ledvina činu násilí opravdu dopustil, může ho potrestat nanejvýš pokutou ve výši 15 tisíc korun. V opačném případě bude řízení zastaveno.

„Vyslechli jsme svědky, ale protože spis je opravdu rozsáhlý a obsahuje spoustu podkladů od policie a soudu, k rozhodnutí jsme zatím nedošli. Vše musíme dát dohromady a rozhodnout, zda pozveme ještě další svědky. V této chvíli opravdu nejde říci, k jakému závěru dojdeme,“ řekla vedoucí domažlického odboru přestupků Ludmila Krstevová.

Matka Doležala Vlasta Kolářová, která je o vině Jana Ledviny přesvědčená, se s takovým trestem nechce smířit. „Nenechám toho, dokud Ledvina nebude potrestán, jak si zaslouží. Bez ohledu na jakýkoliv verdikt komise se obrátím na Nejvyšší soud. Už jsem se spojila s pražskými právníky, kteří pracují pro ombudsmana v oblasti ochrany lidských práv,“ řekla Kolářová.