„Muž ve čtvrtek ve večerních hodinách nejdříve 51letou manželku slovně napadl, a když nereagovala, přistoupil k ní a začal ji rdousit. Žena se snažila bránit, ale manžel stisk nepovolil a v jednání pokračoval. Naštěstí se jí nakonec podařilo vysmeknout, utéct z domu a zavolat policii," uvedla krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Lékař, který dříve působil v Praze, kde patřil mezi uznávané odborníky ve svém oboru, a který je již v důchodu, podle informací Deníku po útoku skončil na psychiatrii, odkud byl ale propuštěn. Putoval však před klatovský soud, který rozhodl o jeho vzetí do vazby. „Má společné bydliště s poškozenou a nebezpečí, že by mohl jednání opakovat, je poměrně výrazné. Jsou tam známky toho, že nadmíru konzumuje alkohol. A právě ve stavu ovlivněném alkoholem měl jednání, pro které je stíhán, spáchat," vysvětlil klatovský soudce Jan Kasal a dodal: „Útok bude samozřejmě ještě předmětem šetření, ale já jsem dospěl k závěru, že skutečně šlo o pokus o vraždu. Není důvod poškozené nevěřit. Ona jeho jednání snášela delší dobu, toto byla tzv. poslední kapka."

Starostu obce, kde lékař s manželkou žije, informace o útoku překvapily. „Přistěhoval se k nám na důchod. To, co se stalo, mě hrozně překvapilo. Nikdy by mě nenapadlo, že by měli doma nějaké problémy," uvedl starosta.

Za pokus vraždy lékaři hrozí až osmnáct let vězení.

Čtěte také: Jízda přes louži na Špičáku přilákala jako tradičně spousty diváků