Nedávno jsme vás informovali o případu, kdy policisté na jedné z domažlických zahrad zajistila rostliny konopí. „Přijali jsme telefonické oznámení, že v sousední zahradě pěstuje sousedka ve skleníku konopí,“ informovala tisková mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová.

Na místo dorazili policisté, kteří ze skleníku zajistili dvě rostliny výšky 190 centimetrů. Majitelka policistům uvedla, že se jedná o technické konopí a že je ve skleníků pěstuje jako prevenci proti mšicím.

„Policie se na místo dostavila a zjistila, že ve skleníku patřícímu naprosto bezproblémové rodině z Domažlic, se nacházejí dvě rostliny konopí (rod Cannabis). Vzhledem k tomu, že skutečnost, zda jde o rostliny, jejíž pěstování je zákonem zakázáno, nelze prokázat na místě, bylo provedeno jejich zkoumání odborným pracovištěm Policie ČR metodou plynové chromatografie,“ popsal vedoucí Obvodního oddělení policie Domažlice Petr Šmíd.

„Zkoumáním těchto rostlin bylo zjištěno, že jde o rostliny obsahující méně než 0,3 procenta látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů. Proto jednání osoby, která rostliny pěstovala, nelze označit za protiprávní,“ uzavřel Šmíd.

Ilustrační foto.
Zloděj ukradl milavečským sportovcům router a pivo