Pětačtyřicetiletého muže ve vozidle soukromé zdravotnické služby načapali policisté v areálu hudebního festivalu Pekelný ostrov, který v tu dobu u Holýšova probíhal. Údajně jel za pacientkou se zlomenou nohou.

Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové muž podstoupil dechovou zkoušku, která ukázala 0,5 promile alkoholu v krvi. Řidič měl také pozitivní test na psychotropní a návykové látky, konkrétně na pervitin. Navíc u sebe neměl ani řidičský průkaz.

Toxikologický rozbor zdravotníkovy moči měl být klíčovým důkazem pro to, aby byl řidič sanitky případně stíhán za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vzorek moči však při cestě do ústavu soudního lékařství zmizel.

„Lékaři nám napsali, že nádoba se vzorkem dorazila na jejich pracoviště vylitá," vysvětlil Deníku vedoucí domažlických policistů Lubomír Martinec. „Vůbec netuším, jak se něco takového mohlo stát," dodal.

Podle něj je odesílání vzorků ve speciálních obalech poštou běžnou praxí. „Mluvil jsem s kolegou z dopravního inspektorátu, který takové vzorky odesílá nejčastěji, a ani on za posledních šest let nepamatuje, že by k něčemu podobnému došlo," poznamenal Martinec.

Zásilka se vzorky moči a krve byla odeslána do toxikologické laboratoře Ústavu soudního lékařství při Fakultní nemocnici Plzeň, která rozbory pro dokazování v trestních řízeních provádí.

Zdravotníka čeká postih za řízení pod vlivem alkoholu a za to, že u sebe neměl řidičský průkaz, je však jisté, že případnému trestu za jízdu pod vlivem drog se kvůli chybějícímu důkazu vyhne.