Tragédie se stala v noci z neděle 5. února na pondělí 6. února v Hrádku ve věřící rodině, která má více než deset dětí. Zemřelo nejmladší z nich, teprve čtyřměsíční chlapeček. „Je to slušná rodina, a i když mají hodně dětí, vzorně se o ně starají, věnují se jim. Ve škole patří k nejlepším,“ řekl tehdy Deníku starosta Hrádku Josef Kutil.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a objevily se spekulace, že dítě mohl zalehnout jeden z rodičů, mezi nimiž leželo v posteli. Dnes už je ale jasné, že otec ani matka za smrt syna nemohou.

Ilustrační foto.
Romové v restauraci křičeli „Heil Hitler“. Od soudu dostali podmínku

„Na základě provedeného šetření, lékařských zpráv a pitevního protokolu nedošlo k úmrtí kojence konáním ani opomenutím jiné osoby. Policie po zvážení zjištěných skutečností případ odložila, protože ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedla ve středu Dana Ladmanová z klatovské policie.

Podle informací Deníku pitva prokázala, že příčinou chlapečkovy smrti byl tzv. Syndrom náhlého úmrtí kojenců (angl. SIDS). Na ten v České republice umírá kolem 25 dětí ročně.