Ten v té době vezl v autě bezmála pětadvacet tisíc eur.

Celé přpadení měli zosnovat Ivan Sopko s Ladislavem Černým. Všechno vymysleli, ale do skutečné realizace se jim asi nechtělo, a proto se spojili se dvěma zkušenými kriminálníky – Romanem Bednářem z Prahy a Martinem Janů ze Žatce. Ti si na pracovníka kasina počkali a potom, co Janů rozbil kladívkem okno vozu VW Touareg a společně mu sebrali zmíněnou částku.

Přestože Sopko s Černým celou věc zinscenovali, dostali rozdílné tresty. Černého soud potrestal sedmiletým trestem, Sopko si posedí o půl roku déle.

Největší trest, osm a půl roku, soud vynesl nad Bednářem. Zejména kvůli tomu, že tento letitý recidivista má od pražského soudu vyměřený další postih za drogové delikty. Janů dostal stejně jako Černý sedm let a poslední z povedené pětice, Martin Bíba, který Bednáře s Janů na místo odvezl, odešel s pětiapůlletým trestem. Všem z obžalované pětice hrozilo až dvanáctileté vězení.

Ani jeden z rozsudků není pravomocný. Všichni obžalovaní se proti verdiktu odvolali, a proto ve věci bude rozhodovat Vrchní soud v Praze.