Radního města pro sport a podnikání a bývalého extraligového hokejistu Michala Dvořáka (Občané patrioti) a ještě dalších několik lidí obvinila policie z dotačního podvodu. Uvedly to novinky.cz. Dvořák je obviněn v souvislosti s rekonstrukcí tělocvičny ve sportovním areálu v Božkově, na niž měl čerpat asi čtyřmilionovou dotaci spolek DS Training, jímž byl předsedou. Na tělocvičnu získal spolek od sokolů 50 letou smlouvu na pronájem, což ale podepsal jen jejich šéf Adolf Bláha a členská základna to prý nevěděla. Její zástupci pak podali trestní oznámení.

Radní Michal Dvořák Deníku řekl, že se tímto dostal do těžké životní situace. "Nejsem v dobrém psychickém stavu," sdělil s tím, že zvažuje svou rezignaci. Je ale přesvědčen, že se žádného podvodu nedopustil a v Božkově se tělocvična, kam chodí cvičit i děti, opravila z desolátního stavu do funkční a perfektní podoby.

Osmnáctiletý Bulhar, který v pondělí 3. dubna večer na ubytovně v Plzni ubodal svého devětatřicetiletého krajana, už je ve vazbě. Ve čtvrtek krátce po poledni o tom rozhodl Okresní soud Plzeň-město.
Cizinec obviněný z vraždy spolubydlícího na ubytovně putuje do vazby

Za Dvořáka se ve čtvrtek na radnici postavila koalice, tedy strany ČSSD, ODS a KDU-ČSL. "Stojíme za ním, je vidět spousta práce a nechceme, aby odcházel z radnice," řekl primátor Martin Zrzavecký.

Policie se k případu zatím odmítá vyjadřovat. "V současné době nebudeme sdělovat žádné informace," řekla Deníku policejní mluvčí Martina Korandová.

Občané patrioti budou Dvořáka řešit

Šéf klubu zastupitelů hnutí Občané patrioti Jan Michálek řekl, že nějaké řešení rozhodně přijmou. „Sám pan Dvořák řekl, že by byl nerad, aby jeho soukromá kauza poškozovala město nebo naše hnutí,“ uvedl Michálek. Občané patrioti prý za Dvořákem lidsky stojí, ale přijmou řešení zřejmě na zastupitelstvu města 20. dubna. „Nebudeme se tvářit, že to neexistuje. Musíme se k tomu sejít a prodiskutovat to,“ dodal Michálek.

Ilustrační foto
Soud o sporu Amádea s Plzní je na žádost města odročen