Varování rybářů, že letos bude vánoční kapr dražší, zatím nijak nepřimělo kupující k tomu, aby se při výlovech rybníků zásobili rybami, které se tam dají pořídit mnohem levněji než přímo před Vánocemi u pouličních obchodníků či v supermarketech. Potvrdil to i páteční výlov rybníka Červený nedaleko Nalžovských Hor, první větší podzimní výlov na Klatovsku.  „Během výlovu, který potrvá zhruba osm hodin, máme v plánu slovit zhruba devadesát metráků kaprů plus vedlejší ryby, to jsou štika, candát, sumec, lín a amur," řekl Deníku zootechnik pro ryby společnosti Klatovské rybářství Václav Senft.

I když před Vánocemi přijde kilogram kapra odhadem na 90 Kč, a na hrázi bylo možné si zakoupit kapra první jakosti za 60 korun, rozhodně tam nestály zástupy zájemců. Například mezi 9. a 10. hodinou si pro rybu přišla jediná zákaznice. „Bydlíme vedle ve vesnici, a tak si sem pro kapry chodím pravidelně každý rok," vysvětlila Anna Tršová z Mířenic.

S tím, jak se budou Vánoce více blížit, se dá ale předpokládat, že poroste i zájem kupujících, kteří si přijedou na hráz pro levnou rybu.

Klatovské rybářství má v plánu ještě desítky výlovů, zde jsou tři největší vodní plochy: 25. 10. Nezamyslický rybník, 31. 10. Hnačov a 6. 11. Kovčín.