Sobotním tahákem pak má být vystoupení zpěvačky Tarji Turunen (ex Nightwish), která mimo jiné zazpívá duet s frontmankou holandské formace Within Temptation Sharon den Adel.

Tarja Turunen (vlevo) a Sharon den Adel
Tarja Turunen: Jsem pilná jako včelka!

Na programu je během tří dnů sedmadvacet koncertních setů. „I letos samozřejmě budou mít fanoušci možnost získat podpis muzikantů nebo se s nimi vyfotit. Budeme organizovat oblíbené zhruba půlhodinové autogramiády za pódiem," upozorňuje Jiří Daron, ředitel pořádající agentury Pragokoncert.

Bratři Cavalerovi koncertují na plzeňském Metalfestu.
Blíží se Metalfest. Víme jaký bude program

Organizátoři očekávají až deset tisíc návštěvníků. Mohou parkovat na označených parkovištích v ulicích Pod Vinicemi a Lochotínská. Na travnatých plochách mezi areálem, plzeňskou zoo, 'Kilometrovkou' a Lochotínskou ulicí vznikne pro návštěvníky kemp se sociálním zázemím. Vstupenky za identifikační náramky bylo možné měnit už ve čtvrtek. Od pátku až do neděle je tak možné učinit vždy od 8 do 23 hodin.

Mapa Metalfestu (klikněte pro zvětšení)

Mapa MetalfestuZdroj: Archiv Metalfestu

Metalfest uzavřou zakladatelé Sepultury

Bratři Max a Iggor Cavalerovi patří ke hvězdám světové metalové scény. Vždyť založili kapelu Sepultura. Její legendární album Roots připomenou v neděli večer v plzeňském lochotínském amfiteátru.

Zakladatelé Sepultury bratři Max (vpravo) a Iggor CavaleroviZdroj: Archiv Metalfestu