Tachov chce peníze navíc použít především na investice z programu rozvoje města. Starosta Jiří Struček má konkrétnější představu. „Už delší dobu máme v plánu rekonstrukci kinosálu, potažmo celého kina. Je to podle projektu investice za osmdesát milionů korun. Vyšší rozpočet podle nového rozpočtového určení daní nám pomůže v tom, že bychom si nemuseli brát tak vysoký úvěr,“ uvedl Deníku.

Definitivní částku, kterou novela zákona obohatí rozpočet okresního města, zatím představitelé města neznají, nicméně mají radost, že mohou pak investovat více peněz do oprav.

Podobně je tomu ve Stříbře. „Zatím přesně neodhadneme, kolik korun nám přinese novela do rozpočtu,“ uvedl starosta Stříbra Karel Lukeš. „A na výši částky také záleží to, co budeme financovat. Ale určitě se v této souvislosti nabízí další opravy chodníků a místních komunikací. V tom máme z minulých let trochu resty. A v neposlední řadě bychom také mohli přispět k posílení městské policie. Ta už sice posílena byla, ale novelou se nabízí další možnosti,“ dodal Lukeš.

Také v Boru počítají, že si městská kasa přilepší. „Ale po pravdě řečeno, podrobněji jsme se tím ještě nezabývali,“ řekl Deníku starosta města Petr Myslivec. „Určitě ale vyšší rozpočet pomůže jakýmkoli investicím. Aktuálně by to byly opravy chodníků, rozšiřování počtu parkovacích míst a podobně,“ dodal.

Nejvíce si ale město Bor slibuje, že více peněz do rozpočtu pomůže výstavbě domu s pečovatelskou službou, s nímž radnice počítá v sousedství polikliniky. „Ten máme dlouhodobě v plánu, je to pro město velice důležitá stavba. V současné době budeme žádat o územní rozhodnutí na výstavbu tohoto objektu,“ uvedl starosta.

Ze sobotní country akce v Černošíně.
FOTOGALERIE: Country stodola se vydařila, byl i býk a ohňostroj