Plzeňští policisté dopadli podvodníka, který na internetových portálech nabízel pronájmy bytů v Plzni a v Praze. Sedmadvacetiletý cizinec se vydával za majitele bytů a od zájemců vylákal peníze za vratné kauce nebo měsíční nájmy. Byty, které se nacházely v Plzni na Slovanech a v pražských Košířích, pronajal najednou celkem deseti lidem. To vše bez jakéhokoli vědomí a souhlasu skutečných majitelů nemovitostí.

Podle policejní mluvčí Hany Štefflové jen v Plzni na jeho nabídku reagovalo sedm zájemců. "Se všemi nejdříve absolvoval prohlídku bytu, vzhledem k jejich zájmu o nemovitost pak následně sepsal smlouvu o nájmu a ihned vybral částky různých výší. Ve většině případů se mělo jednat o platbu vratné kauce, měsíčního nájmu nebo tak zvaného rezervačního poplatku," sdělila mluvčí. Nejvíce na svou důvěřivost doplatil cizinec v Plzni, který podvodníkovi ihned zaplatil 84 tisíc korun za roční nájem nabízeného bytu. V Praze stejným způsobem pronajal byt třem zájemcům.

Ilustrační foto.
Auto srazilo chodce, z ostrůvku šel přímo do jízdního pruhu

Od 12. února do 21. března si podvodník přišel na více než 200 tisíc korun. Poté, co ho policie obvinila z podvodu, byl poslán soudem do vazby.