„Hoří v něm zhruba 850 tun sena a slámy. Na místě zasahuje sedm jednotek, zhruba pět desítek hasičů. Požár je lokalizovaný, nerozšiřuje se, ale kvůli železobetonové konstrukci se k požáru nemůžeme dostat ze stran, takže máme jen jednu přístupovou cestu. Musí se tedy seno a sláma vyskladnit, což je práce na dlouhé hodiny,“ informoval v sobotu večer řídící důstojní hasičů Aleš Bucifal.

Původně se předpokládalo, že bude vše hotovo v neděli ráno, ale ukázalo se, že to tak rychle nepůjde. V neděli ráno sdělil Deníku řídící důstojník hasičů, že práce na místě potrvají minimálně do noci či pondělního rána.

Na místo byla přivolána i policie, která šetří příčinu požáru. „Škoda je odhadnuta na zhruba 3,8 milionu korun,“ sdělila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Několik metrů od požáru byly ustájeny také krávy, ale až k nim se naštěstí oheň nerozšířil. I tak to ale bude pro společnost obrovská ztráta, protože letos je velké sucho a sena je tak mnohem méně. Podle informací Deníku mohl požár vzniknout od drtiče slámy.

Ilustrační foto
Neznámý řidič poškodil cizí vůz na parkovišti, hledají se svědci