O střechu nad hlavou přišli v pondělí v noci obyvatelé rodinného domu v Chocomyšli na Domažlicku. Požár způsobil úder blesku.

Před půl desátou hodinou večerní na místo vyjelo pět hasičských jednotek - profesionální hasiči z Domažlic a Staňkova, stejně jako dobrovolné jednotky z Kolovče, Chudenic i Chocomyšli.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že střecha objektu je již v plamenech.

"Při příjezdu první jednotky byla zasažena střecha ze dvou třetin. Rychlost šíření plamenů zavinilo nahromaděné seno v půdním prostoru," popsala tisková mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková s tím, že hasičům se podařilo dostat situaci pod kontrolu do hodiny od vyhlášení poplachu.

Ilustrační foto.
Cizinec měl znásilnit ženu na ubytovně v Domažlicích

Do obytných místností domu postaveného v roce 1921 se však oheň naštěstí nedostal a obyvatelé vyvázli bez zranění.

"Příčina vzniku požáru je zatím v šetření, jednou z možných verzí, kterou vyšetřovatelé zkoumají, je úder blesku. Požár napáchal škody kolem půl milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 300 tisíc," podotkla mluvčí Jakoubková.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová následně upřesnila, že vyšetřovatel hasičů již blesk jako příčinu požáru potvrdil. Cizí zavinění bylo vyloučeno a celková škoda se vyšplhala na 1 milion korun.

Zásah u požáru popsali i dobrovolní hasiči z Kolovče: "JSDH Koloveč spolu s ostatními jednotkami musela rozvinout několik proudů na hašení samotného objektu a ochlazování nezasažených budov. Poté následovalo rozebrání střechy aby se vyloučila skrytá ohniska," uvedli s tím, že hasiči a dobrovolníci pomohli vynést z objektu nezasažené zařízení a ostatní cenné věci.

Ilustrační foto
Motorkář přelétl přes řídítka, do nemocnice ho transportoval vrtulník