Přípravy na obnovení výroby v domažlické pekárně Na Milotově vrcholí. V příštím týdnu čeká spolumajitele společnosti  Lapita Pierra Al Saiera jednání na úřadu práce (ÚP) o obsazení některých pracovních pozic.

„Požadavek na konkrétní místa v naší databázi prozatím není. Konkrétnější informace budou známy v příštím týdnu," konstatovala Zdeňka Johánková, specialistka trhu práce z domažlického ÚP.

V dopise, který v listopadu 2013 adresoval právník Tewfiq Soleh vedení domažlické radnice, informoval o záměru vytvořit až desítky pracovních míst.
„Podnik bude zaměstnávat až 30 zaměstnanců," je uvedeno v dopise.

Areál pekárny na Milotově vlastní společnost Pekárny a cukrárny Klatovy. Provoz v ní z důvodu nerantability ukončila v lednu 2011. Zákazníky svým zbožím zásobuje z klatovského provozu.

Začátkem října loňského roku byla podepsána pětiletá nájemní smlouva na areál domažlické pekárny a sousedního obytného domu.

„Pekárna bude péct arabský pita chléb a její výrobky budou určené zahraničnímu trhu ve Francii, Německu a Švýcarsku," uvedl Tewfiq Soleh.

Společnost Lapita má dva spolumajitele a zároveň jednatele. Jsou libanonské národnosti a pro účel podnikání v Domažlicích požádali zastupitelský úřad v Bejrútu o vízum pro dlouhodobý pobyt v Česku.

V objektu Na Milotově se začalo v roce 1948 s pečením perníků, o dvanáct let později došlo k rozšíření výroby o široký pekárenský sortiment.