„Lidí byla spousta a chodili po celý den. Prodalo se celkem 60 litrů dršťkové polévky, 250 bochníků chleba, z toho 120 bochníků poctivého hostivařského chleba pečeného na dřevěném uhlí. Na odbyt šly také klobásy, jitrnice, tlačenka, sekaná, marmelády, které jsou jen z ovoce, zelenina, koření a mnoho dalšího," pochvaloval si správce trhů Lukáš Kubenka.

Trhu se zúčastnilo devatenáct prodejců, celé odpoledne návštěvníkům vyhrávala dechová hudba Stavovanka.

Na trhy zavítala i Miroslava Žižková s manželem.

„Líbilo se nám tam moc, koupili jsme zeleninu, pečivo a nějaké zabijačkové speciality na víkend. Myslím, že by bylo skvělé mít tady takové trhy každý týden. Pro mě osobně je to i zajímavější než nějaký velký obchodní dům," řekla.

Řezník Jaroslav Kesner s manželkou Lucií, která prodávala zmíněnou dršťkovou polévku a grilované klobásy, přijeli na trhy z Terešova na Rokycansku.

„Bylo náročné oslovit prodejce, poněvadž všichni již jezdí na trhy, které mají tradici, ale nakonec se vše povedlo," uvedl Kubenka a podotkl, že příští týden své zboží nabídnou i další prodejci, kteří se ozvali poté, co se o úspěchu staňkovských trhů doslechli.

Trhy se budou konat každý pátek od 9 do 17 hodin. „Prodloužili jsme trhy o hodinu, abychom vyšli vstříc občanům, kteří pracují do pozdějších hodin," řekl Kubenka.

Ten původně plánoval pořádat trhy v Holýšově, radní však nabídku odmítli s tím, že Město Holýšov připraví podmínky pro pořádání farmářských trhů ve vlastní režii.

„Tím jsme se dostali do tak úžasného města, jakým je Staňkov, kde nám vedení města a celé zastupitelstvo vyšli maximálně vstříc," zakončil.