„Pracovníci si v šatně, která je v tzv. šedé zóně, musí odložit bundu a boty a dále pokračovat jen v triku, dlouhých kalhotách a ponožkách. Nic z toho nesmí být vlněné," popsal přísné hygienické podmínky Ing. Jan Skládal, výrobní manažer a zástupce technického ředitele.

V následné modré zóně si zaměstnanci musí umýt a vydezinfikovat ruce, vzít si na vlasy určenou pokrývku. Muži s vousy si je musí chránit rouškou. Naposledy si berou rukavice a znovu si dezinfikují ruce. Poté mohou vstoupit do bílé (pracovní) zóny. „Každé dvě hodiny si jednorázové rukavice mění a znovu si ruce dezinfikují," doplnil Skládal.

V případě, že zaměstnanec odchází na WC, při návratu ho znovu čeká kompletní cyklus začínající od převlékání.

Proč tak přísné nároky na maximální čistotu? Společnost vyrábí produkty pro své odběratele – farmaceutické firmy. V Horšovském Týně se tak vyrábí plastová inzulinová pera, inhalátory, drogové testery (s nimi se veřejnost může setkat např. při policejních kontrolách) a také nitroděložní tělíska.

„Vyrábíme obal pro účinnou látku, která je do nich následně plněna přímo samotnými farmaceutickými firmami," popsal jednatel firmy Helmut Schweiger. Zajímavé je, že častější inovací prochází spíše ona účinná látka a přitom obaly zůstávají neměnné delší dobu.

Firma Gerresheimer Horšovský Týn spol. s r. o. navázala na tradici společnosti Wilden, která od roku 1996 spolupracovala s firmou Plastik HT. Helmut Schweiger v ní tehdy působil na pozici projektového manažera. „V roce 2000 jsme přeskladnili 4 vstřikovací lisy od firmy Wilden a se třiceti zaměstnanci otevřeli vlastní pobočku," vzpomínal Schweiger. Tehdy byl výrobní program orientován na dodávky pro automobilový průmysl. Společnost dodávala komponenty pro Siemens, Bosch a CTS.

„Tehdy se jednalo o manuální práci, kdy dělník při každém cyklu musel vložit zálisek do stroje, který byl pak obstřiknut plastem," popsal Jan Skládal. Podmínky v tehdejší hale se s těmi nynějšími absolutně nedají srovnat. V létě se dělníci museli vyrovnat i se čtyřicetistupňovou teplotou.

„Dnes je v našich výrobních halách po celý rok zajištěna konstantní teplota, vlhkost vzduchu a velmi čisté pracovní prostředí," porovnal jednatel společnosti.

Tato výrazná změna souvisí s přechodem na nový výrobní program orientovaný na medicínu. K tomu došlo v roce 2006, když mateřská německá firma uzavřela velký kontrakt s přední světovou farmaceutickou firmou AstraZeneca na dodávku aplikátorů pro inhalátory. Podmínkou však bylo, že společnost bude mít dva na sobě nezávislé výrobní závody pro případ poruchy či požáru v jednom z nich, aby tak nebyly ohroženy strategicky důležité dodávky. Vedení proto rozhodlo o odsunutí výroby produktů pro automobilový průmysl do dalšího závodu v Dýšině a plném zaměření týnského závodu na medicínské výrobky.  Tento perspektivní obor přináší firmě výrazné meziroční zvýšení obratu. V roce 2011 činil 40 milionů EUR, loni 50 milionů a letos se počítá se zvýšením o dalších 10 milionů EUR.

Vzkaz pro vládu: Technické školství je poddimenzované

„Česká vláda by neměla zaspat, aby hi-tech výroby neodcházely z České republiky kvůli nedostatku pracovníků. Na trhu citelně chybí technologové, nástrojaři, seřizovači a další technické profese. Není to jen problém naší firmy, stejný řeší i všechny ostatní," vzkazuje Helmut Schweiger, jednatel společnosti Gerresheimer Horšovský Týn.
Tato společnost navázala úzkou spolupráci s domažlickým učilištěm. Ve svém areálu zřídila školicí středisko, do kterého investovala nebývale velké prostředky, aby žáci poznali skutečný provoz, který nemůže žádná škola s omezenými finančními prostředky nahradit. Ve středisku jsou například dva vstřikovací lisy. Přitom jeden z nich stojí 250 tisíc EUR.
O perspektivě oboru i nadstandardním ohodnocení v něm firma informuje žáky základních škol i jejich rodiče prostřednictvím spotů v televizi i rádiu, exkurzemi i přítomností na různých trzích pracovních příležitostí.
„Díky všem těmto činnostem se nám podařilo získat pro letošní školní rok 13 žáků, z toho jednu dívku," uvedl Schweiger. Podle dosavadních náznaků by se zájem měl v dalším školním roce ještě zvýšit. Firma během studia žákům mj. poskytuje i stipendium.
„Náš top management se při zvažování investic do závodu v Horšovském Týně zabývá i otázkou možných rizik. Nedostatek lidských zdrojů je jedním z klíčových," zdůraznil jednatel. 

Plánovaný rozvoj

V areálu firmy byla v loňském roce zkolaudována výrobní hala (5000 m2). Letos v červenci dojde k rozšíření o dalších 2100 m2. Mimo to bude do října postaven automatizovaný sklad pro 3000 paletových míst uvnitř čistého prostoru. V plánu je i rozšíření nástrojárny a výstavba další výrobní haly, měla by být dokončena v prosinci (3600 m2), v příštím roce bude rozšířena o dalších 1200 m2.  Společnost teď zaměstnává 500 lidí, během roku se stav zvýší na 600 až 650. Firma bude potřebovat zkušené nástrojaře, elektrotechniky, mechatroniky, specialisty na řídící a kamerové systémy a další technické odborníky. Investice v letech 2013 a 2014 dosáhnou až 20 mil. EUR.