O pozemky potřebné pro výstavbu se zajímá developerská firma CSPP Group. Ta do Domažlic přivede společnost, která dodává drobné součástky pro všechny automobilky na území Česka a Slovenska. Její identitu z obchodíních důvodů ale dosud tají.

„Schválili jsme návrh trojstranné smlouvy, kterou by mělo podepsat město, developerská společnost a firma, jejíž jméno prozatím neznáme," popsal aktuální vývoj přípravné fáze místostarosta Zdeněk Novák (SPMD).

Zmíněná smlouva naváže na rovněž chystanou smlouvu s řádem augustiniánů, který vlastní část pozemků nutných pro výstavbu haly. Město je smění za své jiné a scelenou plochu poté bude moci poskytnout developerské firmě.

„V prvním březnovém týdnu proběhla jednání se zástupci České provincie Řádu svatého Augustina. V zásadě jsme se dohodli na výměně, panuje shoda," informoval dále místostarosta s tím, že augustiniáni dodají svůj návrh smlouvy. „V horizontu dvou měsíců se dořeší výměna pozemků i po právní stránce," věří Novák.

Ve smlouvě s developerem jsou stanoveny termíny, kdy musí vybudovat infrastrukturu, postavit samotnou provozovnu i kolik lidí by mělo v nové továrně práci.

„V návrhu smlouvy je popsána naše minimální představa, což je 60 pracovních míst. Po zaběhnutí provozu by se počet měl postupně zvýšit na 90 míst," vyčíslil místostarosta s tím, že město ještě nezná definitivní stanovisko developera k návrhu smlouvy.

„Náš klient by v Domažlicích chtěl vyrábět lisované malé součástky do automobilů. Měli bychom pro něj vybudovat výrobně-skladovací závod o velikosti 11-12 tisíc m2 zastavěné plochy a k němu zpevněné manipulační plochy a parkovací místa. Mělo by jít o lehkou montážní výrobu nikterak neobtěžující okolí nadměrným hlukem," shrnul člen představenstva developerské firmy Tomáš Honsnejman na prosincovém jednání zastupitelů, kteří záměr na umístění firmy v průmyslové zóně schválili. Zdrželi se jen oba zastupitelé za hnutí ANO.