V pátek 8.1. a v sobotu 9.1. hostí v domácím prostředí soupeře z východních Čech, Hradec Králové a Choceň. V pátečním utkání se Domažlice postaví proti Slavii Hradec Králové, desátému týmu tabulky, na který ztrácí 6 bodů.

V prvním vzájemném zápase, který se odehrál na konci října v Hradci Králové, byli úspěšnější Chodové, když vyhráli 3:1, a bylo to jejich první vítězství v soutěži. Hradec je tradiční účastník první ligy, který v posledních sezónách pravidelně bojuje o záchranu v soutěži.

V loňském ročníku skončila Slavia na posledním místě a sestoupila, ovšem právo na první ligu získala od Havířova, který o druhou nejvyšší českou soutěž neměl zájem.

Největšími oporami hradecké Slavie jsou smečař Tomáš Matuška, který má extraligové zkušenosti, a Michael Hadrava, jehož otec Milan je českou volejbalovou legendou a bratr Jan je jedním z nejlepších současných českých volejbalistů. Dále se Hradečtí spoléhají na dva hostující hráče z mistrovské Dukly Liberec a na kanadského univerzála Predraga Gajice, kterého přivedli v průběhu sezóny.

Páteční utkání začíná ve 20:00 tradičně v hale ZŠ Komenského.

V sobotu se Volejbal Domažlice postaví proti Volejbalovému klubu Choceň, sedmému týmu tabulky a předloňskému finalistovi soutěže.

Choceň hraje první ligu třetí sezónu a největšího úspěchu dosáhla v nováčkovské sezóně, kdy došla až do finále soutěže.

Říjnové vzájemné utkání v Chocni vyhráli v bouřlivé atmosféře domácí 3:1.

Klíčovým hráčem Chocně je velký talent českého volejbalu, hráč základní sestavy juniorského národního týmu, osmnáctiletý univerzál Patrik Indra. Říjnové utkání nezastihlo ani jeden z týmů ve výborné formě, obě družstva vyráběla velké množství chyb a rozhodujícím faktorem byl právě Indra, který byl suverénně nejlepším hráčem na kurtu a klíčové situace zvládl na svůj věk s velkým přehledem.

Sobotní utkání začíná v 18:00 rovněž v hale ZŠ Komenského.

Ondřej Kupilík