Jirkov - Domažlice 0:3 (-12, -23, -13)

Již po příjezdu do jirkovské haly bylo jasné, že kromě soupeře, bude nepříjemným protivníkem také slunce, které zhoršovalo viditelnost na jedné polovině hřiště. Klíčový byl tedy předzápasový los, který domažlický kapitán Kiesenbauer vyhrál a zkušeně vybral pro první set výhodnější stranu hřiště. Již v úvodu sady hosté odskočili především díky sérii bodových bloků Milana Romana a set v pohodě dohráli – 25:12.

Ve druhém dějství čekala na domažlické volejbalisty sluncem osvícená strana, ovšem pokud chtěli pomýšlet na tříbodové vítězství, museli na této straně jednou zvítězit. I přes zhoršený příjem a obranu v poli se dokázali dostat do vyrovnané koncovky. V ní si pomohli výborným servisem a vyhráli ji 25:23.

Třetí sada už byla opět jednoznačná, domácí měli velké problémy na příjmu a proti kompaktním domažlickým blokům se jim nedařilo se prosadit. Po výhře 25:13 tak domažličtí ovládli celý zápas 3:0.

Jirkov - Domažlice 0:3 (-22, -12, -23)

Ve druhém utkání si odbyl letošní premiéru Vojtěch Šebek, když nastoupil na blok místo Milana Romana. Slunce již v tomto utkání nikoho nelimitovalo a domácí se prezentovali lepším výkonem než v úvodním zápase, takže šlo o vyrovnanější podívanou. První set dospěl až do koncovky, když ani jeden tým v jeho průběhu nedokázal odskočit. V ní si hosté opět pomohli kvalitním servisem, kterým zatlačili Severočechy a díky tomu vyhráli 25:22.

Rozuzlení následujícího dějství přišlo mnohem dříve. Za stavu 10:9 pro Domažlice přišel na servis Vojtěch Šebek a po sérii 13 servisů, včetně dvou es po timeoutech, odcházel za stavu 23:10, tudíž o osudu sady bylo rozhodnuto.

Domácí se za stavu 0:2 nevzdali, vystřídali univerzála a předváděli ve třetím setu nejlepší volejbal z celého dvojutkání. Ani jeden tým se nedostal do trháku, takže se opět šlo za vyrovnaného stavu do koncovky. V klíčových chvílích dvakrát úspěšně zaútočil domažlický univerzál Zbyšek Jelínek a následně hosté využili hned první mečbol za stavu 24:23, když ubráněný balón složil útokem na soupeřovu polovinu nejvíce bodující hráč Domažlic Milan Škorvánek.

Volejbal Domažlice tak získal v Ervěnicích plný počet šesti bodů a zůstal na druhé příčce tabulky o dva body za vedoucí Českou Lípou. Právě s ní se domažličtí hráči utkají v neděli 27. listopadu v 10:00 a 14:00 hodin na domácí palubovce v hale ZŠ Komenského. Fanoušci se tak mohou těšit na přímý souboj dvou momentálně nejlepších celků druhé ligy, v němž se bude bojovat o první místo!
Úspěšný víkend má za sebou také domažlické ženské ´áčko´ v krajském přeboru. V domácím prostředí dvakrát porazilo Bělou nad Radbuzou 3:0. Svěřenkyně Marie Schröpferové se tak posunuly na třetí místo tabulky!

A výbornou práci odvedly i juniorky Volejbalu Domažlice, které vstoupily do krajského přeboru turnajem v Kladrubech. Ani ony neztratily jediný set a udělaly své trenérce Evě Kortusové velkou radost, když všechna utkání vyhrály 2:0, konkrétně se utkaly se soupeřkami z Košutky, Rokycan a Kladrub. (oku)